UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BANKADAN 116 YAŞINDAKİ KADINA ÖNCE REST SONRA JEST!

María Félix Nava dünyanın en yaşlı kadınlarından biri… Meksikalı kadın, devlet maaşını alabilmek için bankadan hesap açtırmak istediği fakat 'çok yaşlı olduğu' için reddedildi.

BANKADAN 116 YAŞINDAKİ KADINA ÖNCE REST SONRA JEST!

María Félix Nava adlı kadın, yeni şeffaflık yasaları kapsamında devlet maaşlarının bireysel hesaplara yatırılması nedeniyle, üç ay boyunca para alamadı.

Sonrasında yerel bir gazete 116 yaşındaki kadının hikayesini kaleme aldı. Bunu gören eyaletin kalkınmadan sorumlu yetkilisi Miguel castro Reynoso, soluğu kadının evinde aldı ve yaşananlardan dolayı özür diledi. Ayrıca, durumun alışılmamış ancak son derece de absürt olduğunu söyleyen yetkili, yaşlı kadına elden çek verdi, eksik olan ödemelerini yaptı….

"Bana sınırın 110 yaş olduğunu söylediler" diyen María Félix Nava, sonunda devletten parasını alınca, "Geç ya da erken, Tanrı veriyor işte" diyerek duygularını dile getirdi.

Reuters haber ajansı, bankanın Nava’nın yaşının kabul edilmemesini sistemdeki ayarların koyduğu sınırlamalara bağladığını ve yaşlı kadının kartını bir an önce çıkarabilmek için çabaladığını bildirdi.

7 yaşında öksüz kalan ve 10 çocuğunun altısından daha uzun yaşadığını anlatan Nava, doğum sertifikasına göre Temmuz ayında 117 yaşına girecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMEKSİKA