UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BÜYÜK GURUR!.. DÜNYADA BİR İLK!.. O AŞIYI TÜRKİYE ÜRETECEK!..

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) aşısı çalışmalarına ilişkin, "Erciyes Üniversitesi ile 7-8 senedir birlikte yürüttüğümüz KKKA aşısı çalışmamız devam ediyor.

BÜYÜK GURUR!.. DÜNYADA BİR İLK!.. O AŞIYI TÜRKİYE ÜRETECEK!..


Bu, dünyada bir ilktir.  Bilim heyeti ile geçtiğimiz günlerde konuştum, çok umutlular. Aşı çalışmalarında  sona oldukça yaklaştık. Bu aynı zamanda virüs aşılarının üretiminde bir ilk  olacak. Önümüzdeki birkaç sene içerisinde orijinal bir virüs aşısı üretmiş  olacağız." dedi.

Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde İl Değerlendirme Kurulu  Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Çorum'da bir kişinin KKKA'dan hayatını kaybettiğini  hatırlatması üzerine Akdağ, bu mevsimin, KKKA'nın yoğun görüldüğü bir mevsim  olduğunu söyledi.

Özellikle kırsalda, hayvancılık yapılan bölgelerde yaşayan  vatandaşların kenelerle temas etmemek için dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan  Akdağ, şöyle konuştu:

  "Kırsalda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bulunduğu alanlarda bir  müddet bulunan insanlar akşamları vücutlarında bir kenenin bulunup bulunmadığına  bakmalılar. Bu çok zor bir iş değil. Vücuda bir kene yapışmışsa bunu önemsemek  gerekir. Erken dönemde doktorla muhatap olmak gerekiyor. Biz bu bölgelerde  koruyucu önlemleri gerçekleştiriyoruz. Çok sevindirici bir haber de şu. Erciyes  Üniversitesi ile 7-8 senedir birlikte yürüttüğümüz KKKA aşısı çalışmamız devam  ediyor. Bu, dünyada bir ilktir. Bilim heyeti ile geçtiğimiz günlerde konuştum,  çok umutlular. Aşı çalışmalarında sona oldukça yaklaştık. Bu aynı zamanda virüs  aşılarının üretiminde bir ilk olacak. Önümüzdeki birkaç sene içerisinde orijinal  bir virüs aşısı üretmiş olacağız."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKKKA