UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O İLLER DİKKAT!.. METEOROLOJİ ÖZELLİKLE UYARDI!

Yurdun büyük bir bölümünde aniden bastıran sağanak yağmur ve şiddetli dolu yağışı zor anlar yaşattı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı illerinde yarın yerel kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu.

O İLLER DİKKAT!.. METEOROLOJİ ÖZELLİKLE UYARDI!

İstanbul’da dolu yağışı aralıklarla sürüyor. Etkili olan yağışlar nedeniyle sürücüler ve yayalar zor anlar yaşıyor. Saat 17.00'da Avrupa Yakası'nda yağmur bulutları adeta gündüzü geceye çevirdi.

İstanbul’da  yarın hava çoğunlukla parçalı bulutlu olacak ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun bazı illerinde yarın yerel kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, çok kuvvetli olması beklenen yağış nedeniyle ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunuldu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Hatay'ın kuzey ilçelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 mm), Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Diyarbakır'ın kuzeyi ile Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde yağışlar beklendiğinden sel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması duyuruldu. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERhava durumu  yağmur