UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PUCCA DELİRDİ! “BATI”YA NİYET “OSMAN”A KISMET!..

Adımız çok önemlidir. Anne-babanın sana biçtiği o adı ömür boyu taşırsın.

PUCCA DELİRDİ! “BATI”YA NİYET “OSMAN”A KISMET!..


Çocuğunu 9 ay karnında taşırsın. Tek dileğin 9 ay sonra doğacak çocuğunu sağlıklı bir şekilde kucağına almaktır. O süre içinde de anne ve baba olarak çocuğuna isim bulmakla uğraşırsın. Erkek olursa ismini ne koyalım kız olursa ismi ne olsun diye düşünür durursun. Babanın bulduğunu anne beğenmez, annenin bulduğunu baba beğenmez. Araya aile büyükleri girer. Bu tartışmalar günlerce sürer ta ki çocuk doğana kadar.

Artık çocuk annenin kucağındadır. Anne resti çeker ve “Ben 9 ay karnımda taşıdım. Çocuğuma da ismini vermek benim hakkımdır” der konu kapanır.

Pucca’da 9 aylık hamilelik sürecini tamamladı ve geçen hafta oğlunu sağlıklı bir şekilde kucağına aldı. Onlarda da oğullarına isim vermek konusunda hassas davrandılar. Pucca ve baba Serhat Osman Karagöz çocuklarına “Batı” ismini koymayı uygun gördüler.

Ailece oğlu Batı’nın kimliğini çıkarmak için Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü’ne gittiler. Pucca yanlışlıkla “Batı” yerine “Batu” yazılmaması içinde oldukça titizlenmişti. Nüfus memurunun baba Osman’a bir kağıt uzatıp ismini yazmasını istemiş. Baba Osman da kağıda Osman Karagöz diye yazmış. Memur bir daha sormuş “Emin misiniz?” diye. Osman da “Evet” yanıtını vermiş. Memur bir daha soruyor. Baba Osman da sinirli bir şekilde “Evet” yanıtını bir daha tekrarlıyor.

Pucca’nın dediği ve sonuç, çocuğun adı “Osman Karagöz” oldu.

Bundan sonrasını Pucca’dan dinleyelim: “Değiştiremiyorlarmış. Önce memur şaka yapıyor zannettim. Osman 'Geri tuşuna bassana!' diye memura bağırıyor. Mahkemeye başvurmamız lazımmış. Hayır, koluna kocaman Batı diye dövme de yaptırdın be adam! Sen bu anne ve babayla naapcan bilmiyorum Batı. Merak etme ismini değiştireceğiz. İnşallah yani. Bi sorun daha çıkmazsa”.

Bundan sonra Pucca, Osman Karagöz ve çocukları Osman Karagöz’ü nam-ı diğer Batı’yı mahkeme süreci bekliyor.

Batı 5 yaşına gelince anne ve babasıyla birlikte mahkemeye başvurup adının değiştirilmesini talep edecek. Hakim, Batı’ya pardon Osman’a “Adın ne diye?” soracak. O da Batı derse ismi değişecek. Umarım o zaman kadar Batı adını ezberler.

 

Faik ERDEMLİ

UçanKuş TV Haber Müdürü

faikerdemli@gmail.com

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERPUCCA