UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OLAY! KADINLAR TUVALETİNE GİZLİ KAMERA YERLEŞTİRDİ!

Tuzla'da 2013 yılında çalıştığı iş yerinin idare bölümündeki kadınlar tuvaletine kamera yerleştiren İ.K., kamerayı yerleştirirken kendisini de çekti

OLAY! KADINLAR TUVALETİNE GİZLİ KAMERA YERLEŞTİRDİ!

İ.K.'nın kamerayı yerleştirirken yüzünün göründüğü görüntü, aleyhine açılan davanın dosyasına girdi.

Görüntüleri çeken adam., duruşmada pişman olduğunu söyleyerek defalarca özür diledi.

Tuzla'da 2013 yılında çalıştığı iş yerinin idare bölümündeki kadınlar tuvaletine kamera yerleştiren İ.K., kamerayı yerleştirirken yüzünün göründüğü görüntüyü çekti.

Bu görüntü 2015 yılında aynı iş yerinde çalışan arkadaşının eline geçti, O da bu görüntüyü 2016 yılında işyerindeki diğer erkek çalışanlarla paylaşınca olay ortaya çıktı.

Görüntüye ulaşan mağdur kadınların şikayeti üzerine bu 3 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

 

3 KADININ GÖRÜNTÜLERİNİ ÇEKMİŞ

Soruşturma sonucu  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 19 Eylül 2016 tarihinde hazırlanan iddianamede, şüphelilerden İ.K.'nın, 2013 yılında Tuzla'da çalıştığı işyerinin idare bölümündeki kadınlar tuvaletine kamera yerleştirdiği, burada çalışan 3 kadının görüntülerini gizlice kayda aldığı, diğer erkek şüphelinin, İ.K.'nın cep telefonunda kayıtlı olan bu görüntüleri bir şekilde ele geçirdiği, 2016 yılında da diğer şüpheli ile paylaştığı belirtildi.

İddianamede, İ.K. hakkında, "Özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 6 yıldan 18 yıla, görüntüyü ele geçiren ve arkadaşları ile paylaşan M.A. ve M.K. hakkında da, "Özel hayatın gizliliğine ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

"CEZAMA RAZIYIM"

Davanın ilk duruşması, 16 Şubat 2017 tarihinde İstanbul Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada sorgusu yapılan tutuksuz sanık İ.K., görüntüleri 2013 yılında kaydettiğini, kadınlar tuvaletindeki çöp poşeti içine yerleştirdiği cep telefonu ile kaydı yaptığını belirterek, "Ayrı bir kamera ile çekim yapmadım" dedi. İ.K., "Bu olay nedeniyle defalarca özür diledim, yine özür diliyorum. Yaptığıma pişmanım. İnsan hata yapabilir, ben de hata yaptım. Bunun bir açıklaması yok. Ortada suç var ve benim ismim geçiyor, cezama razıyım" diye konuştu.

Duruşmaya katılan tutuksuz sanık M. A.,  görüntüyü 2015 yılı Şubat ayında diğer şüpheli İ.K.'nın cep telefonunda bulduğunu belirterek, "Görüntüyü, İ.K.'nın ofiste bıraktığı cep telefonundan buldum. Daha önce bu cep telefonunda bazı görüntülere baktığını görmüştüm.

Telefonu şifreliydi, tahminen bir şifre girdim, şifreyi tutturdum. İddianameye konu görüntüler vardı. Telefonu yanıma aldım, eve gittiğimde bilgisayarıma aktardım. Bu görüntülerin olduğu flash belleği diğer şüpheli M.K.'ya verdim. Diğerlerinin nasıl duyduğunu bilmiyorum" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsapık