UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ACILARLA DOLU BİR HAYAT ÖYKÜSÜ… “12 YAŞINDA TECAVÜZE UĞRADIM”

Oynadığı sinema filmleriyle bir döneme damgasını vuran, merhum sanatçı Müslüm Gürses’in eşi Muhterem Nur’un yaşamını anlatan ‘Ömrümce Ağladım’ kitabı yayınlandı. Kitapta, Nur’un dramatik yaşamından kesitler yer alıyor.

ACILARLA DOLU BİR HAYAT ÖYKÜSÜ… “12 YAŞINDA TECAVÜZE UĞRADIM”

Gülşen İşeri’nin kaleme aldığı kitabın yayınlanmasının ardından açıklamalarda bulunan Muhterem Nur’un kitaba ve hayatına ilişkin anlattıklarından öne çıkan bölümler şöyle:
“Ben dünyaya doğmakla hata yapmışım. Veya beni doğuran hata yapmış. Annem okul zamanında hocasıyla bir arkadaşlık kuruyor. Evli bir adammış. Ben onun resmini bile görmedim.”

“Babamı merak etmedim, çünkü annem 16 yaşında onun yüzünden ölmüş. Eğer anneme sahip çıksaymış, ‘Ben evliyim, çocuğum var’ diye doğruyu söyleseymiş annem ölmeyecekmiş. Kim olsa o yaşta âşık olur. Bir de üstelik hamile kalmış.”

 

“Bir pazar günü teyzemin Rami’de oturan arkadaşına gittik. Bir gecekondu mahallesiydi. Bir yanı inşaat bölgesiydi. Evin çocuklarıyla sokakta oynamaya çıktım. Başıma bir kaza geldi. Bütün aileler çocuklarına dikkat etmeli. Gün oluyor dalıyorlar, çocuklar dışarıda oynuyor, neredeler, başlarına ne geldi haberleri olmuyor.”
“Saklambaç oynuyorduk. İnşa edilmekte olan duvara yüzümü dönüp saymaya başladım: “1-2-3…” Bir sessizlik oldu. Yavaşça arkama döndüm. Karşımda dev gibi bir adam gördüm. Tam bağıracakken, yüzüme sert bir tokat indirdi. Elleriyle ağzımı kapattı. Ne kadar çırpınsam da fayda etmedi.”“Henüz 12 yaşındaydım ve evet tecavüze uğradım. Balat hastanesinde gözümü açtım. Beni gecekonduları için toprak almaya gelen kadınlar bulmuş. Bir bakıyorlar, iki tane ayak, belden aşağı bir çocuk. Bayılmışım, herhalde kafamı taşa vurmuşum. Kendime geldiğimde çok utandım. Okula gidemedim.”
(Hürriyet)

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13