UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞORTLU KIZA SALDIRAN ERCAN KIZILATEŞ’E 6. CEZADAN TUTUKLAMA!..

Pendik’te şort giydiği için, yolcu minibüsünde üniversitesi öğrencisi Asena Melisa Sağlam’a saldıran Ercan Kızılateş, Vergi Kanunu’na muhalefet suçundan tutuklu bulunduğu Silivri Açık Cezaevi’nden dün sabah Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi, soruşturma savcısı Mehmet Ali Yıldız tarafından ifadesi alındı.

ŞORTLU KIZA SALDIRAN ERCAN KIZILATEŞ’E 6. CEZADAN TUTUKLAMA!..

“İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama”, “hakaret” ve “kasten yaralama“ suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi 5. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Kızılateş, buradaki sorgusunda, “Pişmanım” dedi. Hâkimlik, şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, atılı suçun sadece basit yaralama olarak kalma ihtimaline göre tutukluluk tedbirinin bu aşamada orantısız kalacağı nazara alınarak, Kızılateş’in serbest bırakılmasına karar verdi. Saldırıyla ilgili tutuksuz yargılanacak olan Kızılateş, ‘Vergi Kanunu’na muhalefet’ suçundan aldığı 3 yıl 9 ay hapis cezası nedeniyle tutuklu olduğu için yeniden Silivri Açık Cezaevi’ne götürüldü.

5. SULH CEZA’NIN KARARINA TEPKİ

Tacize maruz kalan Asena Melisa Sağlam ise saldırgan Ercan Kızılkateş’in serbest bırakılmasına Twitter’dan tepki gösterdi. Sağlam mesajında “Bir de hâlâ konuşuyor utanmaz! Bu zamana kadar adalete kötü bir söz söylemedim, vicdanları olduğunu sandım. Böyle adalete yazıklar olsun!!” ifadelerini kullandı. Soruşturma Savcısı Mehmet Ali Yıldız, Ercan Kızılateş’in Anadolu 5. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından serbest bırakılmasına, 6. Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurarak itiraz etti. 6. Sulh Ceza Hâkimliği de Kızılateş için tutuklama kararı verdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13