UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EN SIK YAPILAN MAKYAJ HATALARI NELER?

Makyaj esnasındaki yanlış uygulamalar cildinizde kötü bir görünüme neden olabileceği gibi sizi olduğunuzdan daha büyük ve yaşlı gösterebilir. Bu risklerle karşı karşıya gelmek istemiyorsanız bazı makyaj hatalarından uzak durmanız gerekiyor.

EN SIK YAPILAN MAKYAJ HATALARI NELER?

Hatalı makyaj uygulamalarının güzelliğinize gölge düşürmesini istemiyorsanız doğru bilinen bu yanlışlara mutlaka göz atın. Hemen hemen birçok kadının günlük hayatta farkında olmadan yaptığı 5 hatasını sizin için sıraladık.

Yanlış ve Abartılı Eyeliner Kullanımı

Gözleri ön plana çıkarmak adına kalın ve abartılı olarak yoğun eyeliner sürmek en sık yapılan hatalardan biridir. Fazla ve abartılı eyeliner ve göz kalemi uygulamaları gözlerinizin karanlık görünmesine neden olur.

Baz Kullanmadan Makyaj Yapmak

Cildinizi nemlendirmeden, baz kullanmadan makyaja başlamayın. Fondöten ve kapatıcıların cildinizde pürüzlü görünmesine, yüz çizgilerinize dolmasına ve çizgilerin belli olmasına neden olur.

Rimeli Alt Kirpiklere de Sürmek

Rimeli sadece üst kirpiklerinize sürmekle yetinemeyenlerdeniz gözlerinize dikkat çekmek isterken yaşınıza birkaç yaş birden ekliyorsunuz demektir. Gözlerinizin daha büyük görünmesi için alt kirpiklerinize rimel sürmek yerine göz altlarınıza nude tonlarda göz kalemi sürebilirsiniz.

Doğru Makyaj Fırçasını Kullanmamak

Her yüz grubu ürün için doğru fırça kullandığınıza emin olun. Ürünlere göre kategorilendirilmiş farklı fırça şekilleri ve ebatları daha pürüzsüz, daha doğal bir makyaja imkan sağlar.

Kaşları İhmal Etmek

Kaşlar yüz ifadesini doğrudan etkilediği için makyaj esnasında kaşları ihmal etmek makyajınıza gölge düşürebilir. Eğer seyrek kaşlara sahipseniz kaşlarınızın doğallığını bozmayacak şekilde uygun tonda bir kaş kalemiyle ya da farla doldurabilir ve sabitleyebilirsiniz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMAKYAJ