UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEĞER O İSİM İKİ FARKLI YARIŞMAYA BİRDEN KATILMIŞ!

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

MEĞER O İSİM İKİ FARKLI YARIŞMAYA BİRDEN KATILMIŞ!

MEVLÜT TEZEL - SABAH

KURBANI SMS’LE KES, YUNAN ADALARINA KOŞ

Eskiden kurbanlık koyun alınır, evin bahçesinde ya da eve yakın boş bir yerde iki gün beslenirdi.

Çocuklar iki gün koyun, keçiyle oynar, kurban kesilince üzülürlerdi ama hayatın gerçekleriyle yüzleşirlerdi, yedikleri nimetin kıymetini daha çabuk öğrenirlerdi. Kurban kesmek, en güzel ibadetlerden biri.

Kurban sahibi namazını kılar, dualar edilir.

Kurban eti, fakir fukaraya dağıtılır ve böylece insanlar birbirleriyle kaynaşır, toplumda dayanışma ruhu artar.

Eskiden herkes kurbanını evinde ya da baba ocağında kestiği için eş, dost, akraba birbiriyle daha güzel kaynaşırdı.

ALGI DEĞİŞTİ

Şimdi ise bir SMS'le kurban kesiliyor, sonra ver elini Bodrum, Alaçatı, Yunan adaları vs... Evet, eski günler geride kaldı, hayat değişti! Ama bu kurban bağışını telefonla halletme işini fazla abartmadık mı? Tamam, vakti, yeri, Kurban peşinde koşacak enerjisi olmayanlar telefonla bağış yoluyla dini görevini yerine getirsin ama yardım dernekleri ve kurumlar medyada o kadar çok kampanya yapıyor ki, sanki kurban SMS ile kesilir gibi bir algı oluştu.

Evet, bu yöntem insanların da kolayına geliyor ama Kurban ibadeti, Kurban bayramının toplumda yarattığı birlik beraberlik ve paylaşım ruhu, bu işten zarar görüyor.

Herkesin bayramını kutlarım.

SİNA KOLOĞLU - MİLLİYET

TRT İSTEDİ BEIN KAPTI

TRT spor’la özdeşleşmiş Birinci Lig maçları, sessiz sedasız beIN Sports’a geçti. Bilemiyorum ne kadar ilgi ve alaka var. Bildiğim kadarıyla TRT, bu durumdan rahatsız oluyor. TRT’nin, beIN Sports’a değişik tekliflerde bulunduğunu öğrendim. “Prodüksiyon bizden altı maçı play-off dahil, seçme hakkı sizin olsun” demişler. Ayrıca, “Eş zamanlı yayınlayalım” bir başka öneri. beIN Sports, “Üç maçı biz, altı maçı siz yayınlayın” teklifinde bulunmuş. TRT, “Sekiz maçı yayınlayıp, bir maçı yayınlamasak olay olur. Maçı yayınlanmayan kulüp ve o şehir üzerimize gelir” diyerek kabul etmemiş.

1. Lig, TRT’de bir alışkanlıktı. Şahsen, bu maçların hastasıydım. Şehir statlarının öğleden sonra yağmur altında, hafifçamur zemindeki karşılaşmaları başkadır.

Maçlar başlamış bile, duymadık. Sanki beIN Sports’un o futbol arenasında kayboldu.

Belki takımların şehir kıraathanelerinde Digiturk’lerde duyurusu yapılıyor ve çayınıkapan izliyordur.

Şampiyonlar Ligi kimin olacak?

UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları Tivibu’dan yayınlanıyor. Anlaşma üç yıllıktı, bitiyor. 2018-2021 yeni ihale olacak. Kulislerde konuşulan, yeni patronun beIN Sports olabileceği yönünde. Yani Türk Telekom’la beIN arasında büyük bir kapışma olacak. Bir yerde, Katar’la Suudi arabistan karşılaşması. Reytingi bol sporları, bünyesinde  toplamaya başlayan beIN Sports, gözünü bu organizasyona dikti. UEFA Avrupa Ligi’nin de benzer bir durumla karşı karşıya olduğunu söyleyebiliriz. Tivibu’nun üç yıllık performansının yeterli ilgi içinde olduğunu söylemek mümkün değil. Pazarlama ve tanıtım, istenen seviyede olmadı. Yeni yeni alıştılar ve bırakmak istemeyecekler. Yeni Serie A’yı bağladılar. Bu durum onlara biraz moral verdi. Yeni ihalede çekişme yaşanacak. TRT’yle Tivibu arasındaki anlaşma beIN Sports’la olur mu? Çıkardığım sonuç, hayır. Yani Şampiyonlar Ligi’nin hiçbir maçını parasız izleme şansımız olmayacak gibi görülüyor.

İki programda birden yarıştı

Ümit Akın Bey’i iki yarışmada birden gördük. ATV’de ‘3 Kuşak 1 Cevap’a ailesiyle katıldı. Yarışmayı kazanıp, 37 bin TL aldılar. Yarışmanın son bölümündeydiler. Baktık, Ümit Bey FOX’ta ‘Milyonluk Resim’in beşinci bölümünde ekranda. Buradan da 11 bin 250 TL kazandı. Program, 21 Ağustos’ta yayınlandı. ATV’deki  30 Ağustos’ta ekrana geldi. Bölümler önceden çekiliyor. İşin içinde, cast olayı var. Akın Ailesi kısa günün kârı, 43 bin 250 TL kazandı.     

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAZARLAR