UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MİLYONLARCA KİŞİ KASIRGA YÜZÜNDEN ORADAN KAÇIYOR!

Florida'nın güneyinde yaşayan 5 milyon 600 bin kişi için tahliye kararı verildi. Miami'de evsizler polis zoruyla barınaklara götürüldü.

MİLYONLARCA KİŞİ KASIRGA YÜZÜNDEN ORADAN KAÇIYOR!

ABD'ye doğru beşinci kategoride ilerleyen Irma Kasırgası'nın ilk vuracağı eyalet olan Florida'da 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi. Bu, kişi sayısı bakımından ülkedeki en büyük tahliyelerden biri olacak.

Şu ana kadar Atlantik Okyanusu'nda bulunan ada ülkelerinde binlerce evi tahrip ederek 20'den fazla kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Irma Kasırgası tüm hızıyla kuzeye doğru ilerlerken ABD'de ilk vuracağı Florida eyaletine ulaşmasına 450 kilometre kaldı.

Bahamalar ve Küba'nın kuzeyini cuma günü vuran Irma Kasırgası'nın Florida'ya doğru ilerlerken ABD'de ana karaya cumartesi gece geç saatlerde ulaşması bekleniyor.

Kasırganın güzergahında bulunan başta Florida olmak üzere Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde kısmen veya eyalet genelinde acil durum ilan edildi.

Eyalet yetkilileri kasırganın etkili olacağı Florida'da yaşayan toplam nüfusunun yüzde 25'inden fazlasına denk gelen 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edileceğini açıkladı. Georgia eyaletinde de 540 bin kişinin kıyı bölgelerinden tahliyesi kararı alındı. Bu tahliyelerin ülkede gerçekleştirilen en büyük tahliyelerden biri olacağı hatta rekor düzeye ulaşacağı belirtiliyor.

Miami-Dade idari bölgesinde 10 bin kişi kasırga nedeniyle barınaklarda yaşamaya başladı. Bu bölgede de ABD tarihinin en büyük tahliyelerinden birinin gerçekleşebileceği kaydedildi.

ABD Federal Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA), Florida'daki barınakların 1 milyon kişiyi alabileceğini duyurdu.

Kasırga nedeniyle yeni barınaklar açılırken, Atlanta'da birçok otele tahliye edilen vatandaşlar yerleştirildi.

Irma'nın Florida dışında Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Tennessee'de de şiddetli yağışlara neden olması öngörülüyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER!


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTAHLİYE