UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SEZONU EN İYİ BİTİREN BEŞ DİZİ BELLİ OLDU!

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

SEZONU EN İYİ BİTİREN BEŞ DİZİ BELLİ OLDU!

MESUT YAR-POSTA

YAZDA KALAN EN İYİLER

Sezon başladı. Cuma gecesi iki dizinin birden yüzde 7 gibi mevsim normallerinin üstünde reyting alarak listeye girmesi bunu gösteriyor...

Bu dakikadan sonra bizim tuşlar da yaz kafasından çıkarak yazıya akmaya başlayacak. Bu arada yaz demişken, o düşük sezonu en iyi bitiren beş dizi; “Şevkat Yerimdar” (FOX), “Meryem” (Kanal D), “Kalp Atışı” (Show TV), “Dolunay” ve “Ateşböceği” (Star TV) oldu...

En iyi 5 program; “Gerçeğin Peşinde” (TV8), “Kelime Oyunu” (teve2), “İlk Buluşma” (FOX), “Çocuktan Al Haberi” ve “Gece Hattı”ydı (Show TV)...

En iyi 5 kanal; Star TV, Kanal D, Show TV, atv, TV8 gibi görünse de FOX azmiyle bence hepsini geride bıraktı...

YILBAŞINA KADAR...

Ağustos ayında toplam izleyicide dizilerin reyting sıralaması nasıl gerçekleşti sorusuna gecikmiş bir yanıt verelim...

Sıralama en tepeden aşağıya doğru; “Şevkat Yerimdar” (FOX), “Kalp Atışı” (Show TV), “Dolunay”, “Ateşböceği” (Star TV), “Meryem” (Kanal D), “Kanatsız Kuşlar” (atv), “Çocuklar Duymasın” (Kanal D), “Rüya” (Show TV), “Deli Gönül” (FOX), “İki Yalancı” ve “Adı Efsane” (Kanal D) şeklinde gerçekleşti...

Buradan hareketle kim, bizimle yılbaşına kadar ekran yürüyüşüne devam edebilir, tahmini size bırakıyorum!

(Teşekkürler Interpress)

Sizce ne yapacaktır?

“Kayıtdışı” (FOX) benim için bir “Erkan Petekkaya ne yapacak?” dizisidir. Yönetmen Cevdet Mercan sektörün altın çocuklarındandır ve eli pek boş işlere gitmez, bu tamam...

Ama geçtiğimiz yıl “İçerde” ile bütünleşen pazartesi geceleri sonradan yarışa giren “İsimsizler” (Kanal D) ve “Söz” (Star TV) ile iyice yangın yerine dönmüştü...

“Kırgın Çiçekler”i de (atv) pazartesi toprağından söküp bir yana atamazsınız. Bu durumda iki sezon boyunca pazartesi gecelerinin alternatif işi olan “Paramparça”da boy gösteren Erkan’ı kanal yine pazartesi gecelerinin alternatifi mi yapmaya çalışıyor?

Eh o zaman ben de haklı olarak soruyorum; “Erkan Petekkaya önümüzdeki pazartesilerde ne yapacak?”...

11 yıl sonra çözdü

Serap Paköz, 11 yıldır tüm araştırmalar, TV program ve haberlerine rağmen bir türlü aydınlatılamayan “Balıkesirli kuzenler cinayetini” aydınlattı...

Önceki gün yayınlanan programda yaşanan geç gelen adalet duygusu önemliydi. “Gerçeğin Peşinde”nin (TV8) başarısının sağlamasını almış olduk. Benim buradan çıkardığım şey budur!

Kış kapıda demektir

Toplam reyting sıralamasında ilk yüz program içinde “Müge Anlı ile Tatlı Sert” ilk 5 ila 7, “Esra Erol’da” (atv) ise ilk 7 ila 13 arasında yerini buluyorsa ve Fatih Portakal (FOX) ismini sıklıkla tepelerde bir yerde görüyorsanız kış kapıda demektir!

İYİ Kİ DOĞDUN

Atv önceki gün tam 24 yaşına girdi. Benim için atv demek hâlâ “Bir İstanbul Masalı”, “Asmalı Konak”, “Gece Kuşu”, “Bir Yudum İnsan”, “İner misin Çıkar mısın?”, “Ali Kırca ile Siyaset Meydanı”, “A Takımı”, “Kim Milyoner Olmak İster?”, “Müge Anlı ile Tatlı Sert” ve elbette “Süper Baba” demek...

Bu nostaljik ayarlarımla oynayabilecek yeni bir iş de listenin içine girerse elbette başımın üstüne. Neyse, iyi ki doğdun atv!

OYA DOĞAN-VATAN

ADINI DA İÇERİĞİNİ DE YEŞİLÇAM’DAN ALMIŞ

Dünkü yazımda bu senenin eylül ayı modasının şehirli erkek ve köylü kız aşkı olduğunu yazmıştım. Gelelim diğer aynı konseptli diziye... Çarşamba akşamı atv’de Seven Ne Yapmaz dizisi başladı. Dizinin adını duyduğumdan beri aklıma Orhan Aksoy’un yönetmenliğini üstlendiği, Kartal Tibet ve Hülya Koçyiğit’in başrollerini paylaştığı, 1970 yapımı Seven Ne Yapmaz filmi geliyor. Fikret ve Sevda’nın imkansız aşkını anlatırdı film. Ancak diziyi izleyince gördüm ki, Seven Ne Yapmaz adını başka bir filmden alsa bile içeriğini tamamen 1971 yapımı, Türkan Şoray, Ediz Hun, Hulusi Kentmen’in başrollerini paylaştığı ve Atıf Yılmaz’ın yönettiği Güllü filminden almış. Bilmeyenlere filmi hatırlatalım. Fikret bir trafik kazası geçirir ve Hamsi Köylü Güllü tarafından iyileştirilir. Daha sonra ikisi arasında bir yakınlaşma olur ve imam nikahıyla evlenirler. Fakat Fikret İstanbul’a kaçar ve Güllü’yü evliliğin geçerli olmadığını söyleyerek ortada bırakır. Artık Güllü için tek yol namusuna söz getiren Fikret’i bulup ondan intikam almaktır. Yeşilçam’ın en kült filmlerinden biridir Güllü. İşte çarşamba akşamı Güllü’nün 2017 versiyonunu izledik.

5 reyting alamadı

MF Yapım-Faruk Bayhan’ın yapımcılığını, Bazı Filmler’in senaryosunu, Rubato’nun müziklerini, Metin Balekoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği Seven Ne Yapmaz dizisinde; Yusuf Çim, Seren Şirince, Leyla Kader İlhan, Şeyla Halis, Sertan Erkaçan, Serhat Parıl, Ferzan Hekimoğlu, Aslıhan Malbora, Alper Baytekin, Emre Bulut, Deniz Gündoğdu, Ulaş Albayrak rol alıyor. İlk bölümün konuk oyuncusu ise Muhammet Uzuner’di. Dizi ilk bölümüyle Tüm Kişiler’de 4.32 reytibgle 2’nci, AB’de 3.03’le 5’inci, ABC1’de 3.53’le 2’nci oldu. Rekabetin olmadığı bir zamanda, daha Diriliş-Ertuğrul bile ortaya çıkmamışken 5 reytinge bile ulaşamaması hayal kırıklığı yarattı. Diziye Güllü’den farklı olarak bir aile hikayesi eklenmişti. Sorumsuz ve çapkın oğul Ozan, babasının en önemli iş toplantısını yine çapkınlığı nedeniyle berbat edince halasının yanına Kastamonu’ya yollandı. Nazlı’yla bir kaza sonucu tanıştı ve bu defa rotayı ona kırdı. Nazlı’nın evine gizlice girdiği bir günde onu duştan çıkmış yakaladı. Tüm git tehditlerini dinlemedi ve sonunda o halde yakalandılar. Bir köylü kızının evinde yakalanmasının cezasını evlendirilerek ödedi. Tabii ki, düğünden sonra İstanbul’a kaçtı. Yalnız onun artık sorumluluk alma vakti gelmişti. Babası onları borçlarla bırakıp kaçmıştı. Bir yandan da Nazlı köydeki tüm itibarını kaybetti. Hem namusuna laf geldi, hem de kocası gerdek gecesi onu bırakıp kaçtı. Onun için de tek yok İstanbul’a giderek onu vurmaktı. İlk bölümün finalinde o silah çıktı.

Gün değişikliğine gidecektir

Dizinin devamında Nazlı görüşmediği babası sayesinde yeni bir isme, çok paraya ve holding patronluğuna geçiş yapacak. İkinci bölümünde Nazlı baştan yaratılacak ve Gizem olacak. Ozan’dan da büyük intikam alacak. Konu bildik, Yeşilçam’dan aşinayız. İzlenir mi izlenebilir. Ancak sorun Yusuf Çim ve Seren Şirince arasında oluşamamış bir kimya var. İnsan ister istemez Yusuf Çim’i Ediz Hun’la kıyaslıyor. Ozan’ın kostümünden tavırlarına o karizması ne yazık ki eksikti. Televizyon oyunculuğunun en büyük payı gözlerdedir. Yusuf Çim’in kısık gözlerinden duyguyu almakta zorlanıyorum. Seren Şirince çok beğendiğim yeni dönem oyuncularından... Nazlı karakteri ona yakışmış. Ama ikinci bölüm tanıtımından anladığım kadarıyla değişim döneminde bambaşka bir kadına  dönüşmemiş. Dizinin kostümlerinin çok daha iyi olması gerekirdi. Son söz; çok iyi bildiğimiz bir hikayeyi tekrar izlememiz için içine farklılıklar ve inandırıcı bir aşk koyulması gerekir. Yönetmen Metin Balekoğlu, Kiralık Aşk’la bize oyuncular arasında nasıl kimya yaratılacağını çok net göstermiş bir isim. Bu dizide de aynı şeyin olmasını bekledim, bekleyeceğim. Ancak tıpkı dün yazdığım Ver Elini Aşk dizisinde olduğu gibi Seven Ne Yapmaz dizisinin sezonun iddialı dramaları karşısında çarşamba akşamı şansının uzun süreceğini zannetmiyorum. Dizi tek rakibi Meryem’ken bile 5 reyting alamamışken, Diriliş Ertuğrul gibi güçlü bir rakip karşısında zorlanır. O nedenle kısa bir süre sonra gün değişikliğine gideceği aşikar. Umarım, aksaklıklar en kısa zamanda giderilir. Herkesin emeğine sağlık.

SİNA KOLOĞLU – MİLLİYET

YENİ ‘O HAYAT BENİM’ GELİYOR

‘O Hayat Benim’i, kendi içinde bir tarz olarak yorumluyorum. Entrikanın, sınıf farkını ortadan kaldırmıştı. Senaristi Can Sinan, yönetmen hamdi alkan’dı. ‘Çukurdere’ dizisini de aynı ekip çekiyor. Pavyon şarkıcısı Maksude Çukurdereli, (Ahu Sungur) iki kızıyla Çukurdere Mahallesi’nde yaşıyor. Kollar yine zengin yalısına uza-nacak. ‘Yanlızlar Rıhtımı’ydı adı sonra değişmiş. Bu, duruma daha uygun.

Sit-com’u hazır

Ali Poyrazoğlu, habertürk’te Veyis Ateş’in konuğuydu. Televizyon için sit-com yazdığını söyledi. Görüşmelere başlamış. Yeni bir ‘Ali Uyanık’ olabilir mi?

‘Artık militan değilim’

Prof. Dr. Halil Berktay, “Hiçbir teorinin militanı değilim” dedi. Veyis Ateş’in kendisiyle yaptığı uzun söyleşinin tekrarına denk geldim. Solculuk yıllarını anlattı. Oh dedik, ucuz atlatmış.

Hoca uzattın diye kestiler

Star TV Ana Haber Bülteni’nde orkinos haberi vardı. Karaya vurmuş, ölü balıklar ekrandaydı. Olağan bir durum değil. Konunun uzmanı Prof. Dr. Bayram Öztürk’e mikrofon uzattılar. Öztürk, hangi şartlarda avlanılabileceğini anlattı. Dış ses, koruma altına alınması gerektiğini söyleyerek, sözü tekrar hocamıza bıraktı. Hocamız, “Marmara Denizi’nde yıllar önce” dedi ve ses gitti.

Spikerimiz, “İstanbul Pendik’te facia kıl payı atlatıldı” diyerek üzerine bindirme yaptı. Bırakmadılar ki, hocamız orkinos hikayesini tamamlasın.

Bu filmi ders niyetine izleyin!

ABD’nin dünyayı izlediğini anlayan Edward Snowden, bunları ifşa ettiği için

ve Vatan haini ilan edilmişti. Hep söylerim içinde CIA geçen tüm filmleri, ders niyetine izlemekte fayda var. ‘Snowden’ filmi için de geçerli. Yapımda, istihbarat örgütünün neler yaptığı konu alınıyor. Bu filmden bir not, “Terörizm kısa vadeli tehdit. Asıl tehdit; Rusya, Çin ve İran’dan gelecek. 20 yıl sonra Irak yok.”

Daha ne olsun, nasıl anlatsınlar.

Bir Arap bankacının binlerce kilometre ötede bilgisayar üzerinden seceresinin çıkartıldığı sahne var ki... “Bu işler böyle oluyormuş” dedirtiyor.

KARE DONUNCA

 Futbol sezonu mu?

FOX’tan bir haber, ‘Yargının Yeni Sezonu’. Aslında doğru, epey

bir transfer dönemi geçirdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAZARLAR