UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DAKİKA BİR, GOL BİR! GİZLİ TANIK CANLI YAYINDA İFŞA EDİLDİ…

TV yazarları bugünkü köşelerinde yine oldukça önemli ve dikkat çeken konulara değinmişler. İşte sizin için derlediğimiz yazılar…

DAKİKA BİR, GOL BİR! GİZLİ TANIK CANLI YAYINDA İFŞA EDİLDİ…

MEVLÜT TEZEL SABAH

BU DA OLDU GİZLİ TANIK DEŞİFRE EDİLDİ

Geçtiğimiz hafta, izdivaç programları kaldırıldıktan sonra 'Müge Anlı ile Tatlı Sert'i taklit eden programların artmasının yaratacağı sorunları yazmıştım. Dakika bir, gol bir! TV8'de Serap Ezgü'nün sunduğu 'Gerçeğin Peşinde' programında gizli tanık canlı yayında ifşa edildi.

Ekranda altyazıda 'Hakan'ın şüpheli ölümünde Ferdi ile ilgili inanılmaz iddialarda bulunan gizli tanık canlı yayında' yazıyordu.

Muhabir canlı yayına bağlandı ve ekrana sırtını dönmüş, üstüne siyah bir örtü geçirmiş gizli tanığın Hakan'ın ölümü hakkında önemli açıklamalar yapacağını ve isminin gizli kalmasını istediğini belirtip yayına başladı.

Muhabir, "Gizli tanığımıza Ayşe Hanım diyeceğim. Seda Hanım..." dedi, sonrasında derin bir ölüm sessizliği yaşandı.

Genç muhabir hatasını anlamıştı ama gizli tanık deşifre olmuştu bir kere.

Muhabiri hiç eleştirmiyorum, asıl hata onun gibi tecrübesiz bir genci gizli tanığın karşısına geçirip canlı yayına bağlayanda.

Olayla ilgili video sosyal medyada dolaşıyor, herkes eğleniyor, gülüyor lakin mevzu ciddi.

Serap Ezgü'ye tek bir sorum olacak:

İleride yaptığı açıklamalardan dolayı o gizli tanığın başına bir şey gelirse bundan kim sorumlu olacak?

Elbette siz ve ekibiniz!

Daha önce de belirttiğim gibi; canlı yayında suçlu avına çıkan, dedektifliğe soyunan programlarda yaşanan enflasyon, izdivaç programlarından daha kötü sonuçlar doğuracak.

Bugün gizli tanığı deşifre ettiler, yarın suçsuz insanları suçlu gibi lanse edip Allah korusun cinayete bile neden olabilir, linçe davetiye çıkarabilir, polisin işini zorlaştırabilirler!

SİNA KOLOĞLU – MİLİYET

YAHU BU, O DİZİ DEĞİL

Millet, ‘Shameless’ı izledi ya uyarlaması yayınlanınca, “Aaa burası olmamış”, “Aaa valla aynısı” diye yazmaya başladı. Tarif ettikleri ‘Shameless’ aileleri bizde yok mu?

Mahalle ismi vermeyelim, gidersin incelersin karakterleri oradan seçersin, ‘Shameless’ın yerli hali olur herhalde. Ama ‘Örf ve adetlerimize uygun’ olup ‘çocukların ve gençlerin zinde oldukları saat diliminde’ kötü örnek mi olacaksın? Bu haline bile arada ceza gelirse şaşırmayın.

Ev ahalisi Hazal Kaya dışında, bütün çocukların üst baş dökülme görüntüsünün başarıyla verildiğini söyledi. Fikri, (Reha Özcan) ilk bölümden kim olduğunu bizlere net anlattı. Filiz, (Hazal Kaya) marka  bir hamburgercide çalışarak, ucundan azıcık AVM’lere yakışır bir hale getirilmiş. Hazal Kaya’yla Burak Deniz nasıl aşık olacaklar, merak konusu. Eğer buralarda fazla kalıp, sadece onlar için dizi yazılırsa ikisine ve diziye yazık olur.

İzlenme oranları bizde ve Batı’da nasıl?

Yeni sezona girdik. Dizilerin izlenme oranlarına bakıyorum, iki haneye ulaşan yok. Bana göre, bu yıl da olmayacak. Hatta bazı günlerin, en çok izle-nen dizilerinin ortalamaları, yüzde 5 civarında olacak. Bu kadar çok projenin olduğu bir ‘prime time’ kuşağından fazlasını beklemek hayal olur.

Bize benziyor

Batı televizyonlarında aslında farklı durumlar söz konusu. Ağustosun son haftası

ve eylülün ilk haftası verilerini inceledim. Bir tek İtalya farklı. Diziler ve filmler yüzde

14 civarlarına ulaşabiliyor. Dizilerde, Fransa’da özel televizyon TF1’in yüzde 10 civarlarına yaklaşabildiği görülüyor. Kamu televizyonlarının dizileri, ortalama yüzde 5.5 civarında. Almanya, oranları en düşüklerden biri.

16 Eylül izlenme oranlarında ARD’nin ‘Tagesschau’ yani haber bülteni, yüzde 6.06’yla birinci. En çok izlenen dizi ZDF kanalında, ‘Ein Starkes Team’, (1994 yılından bu yana ekranda olan dizi) yüzde 6.63’le kanalın en çok izleneni. İngiltere’de BBC’nin en çok izlenen dizisi ‘Strike: The Cuckoo’s Calling’ yüzde 7.24. Özel kanal ITV’nin ‘Coronation Street’ dizisi yüzde 7.30. (1960 ‘dan bu yana.) Channel 4 kanalında ise, ‘The Great British Bake Off’, yüzde 8.71 izlenme oranıyla birinci oluyor. Ortak bir noktaları daha var. Kamu ve özel televizyon arasındaki rekabette dişe diş bir mücadele var. Biz orada ayrılıyoruz. 

Düzeltme: Dün yer alan yazımda, ‘Kare Donunca’ bölümündeki görüntü Balçiçek İlter’in değil, FOX’ta yayınlanan Seda Akgül’ün  ‘Her Şey Gerçek’ programından bir görüntüydü. Karıştırmışım, düzeltirim.  

OYA DOĞAN VATAN

YANLIŞ ÜSTÜNE KURULMUŞ İLK BÖLÜMDÜ

Sinegraf-Osman Sınav’ın yapımcılığını ve proje tasarımını, Hasan Kaçan’ın konsept danışmanlığını, Hasan Kaçan’ın senaryosunu, Uğur Kaçan, Saadettin Tolan, Makbule Kosif ve Eda Tezcan’ın yazım ekibinde yer aldığı, Altuğ Yargıç’ın müziklerini, Osman Sınav, Mehmet Bahadır Er ve Yücel Hüdaverdi’in yönetmenliğini üstlendiği Yalaza, cumartesi akşamı TRT 1’de başladı. Didem Balçın, Sinan Taymin Albayrak, İpek Tuzcuoğlu, Erdal Cindoruk, Erol Aksoy, Gamze Karaduman, Ergül Miray Şahin, Merve Erdoğan, Lalizer Kemaloğlu, Zeynep Gülmez, Elif İnci, Ercü Turan, Kerem Muslugil, Mert Carim, Batuhan Aydar, Özkan Ayalp, Gizem Kaçar, Ömer Gecü, Tibet Turgut, Hasan Kaçan ve Kadir Çöpdemir’in rol aldığı Yalaza; Tüm Kişiler’de 2.00 reytngle 11’inci, AB’de 2.86’yla 5’inci, ABC1’de 2.68’le 6’ncı oldu. Tüm köy ahalisinin sabah namazına gelişiyle başlayan dizi; Yalaz Baba’nın türbesinden insanları camiye çağırışıyla başladı. Daha doğrusu Settar ve Santral’in oyunuyla herkesin Yalaz Baba’nın onları camiye çağırdılar oyunuyla... Olay daha sonra Nalan’ın İbrahim’i 30 yıl bekleyip kendisine isteyişiyle sonuçlandı. Bu arada İbrahim’in çocukları da Nalan’dan kurtulmak için babalarının ilk aşkı Alev’e sosyal medyadan arkadaşlık isteği gönderdi. Hedef açıktı; babalarının Nalan’la evlenmemesi için hiç tanımadıkları Alev’e razılardı.

Rabarba çöpülüğüyle geçen ilk bölüm

Ancak ne olduysa ondan sonra oldu. Dizide her şey yerinden oynadı. Alev birinden kaçıyordu. Gelen arkadaşlık isteğiyle rotasını o köye doğru kırdı. Settar küçücük yaşında gitmiş bir kızı nasıl tanıdıysa onun Alev olduğunu hemen anladı. Alev İbrahim’e çarptı. İşte ondan sonra bir saatten uzun bir süre ne izlediğimizi ben de anlamadım. Çünkü tüm köy ahalisi İbrahim’in öldüğünü söylüyordu. Ama İbrahim ölmemişti. Bir Allah’ın kulu da adamın nabzına bakmıyordu. Sağlık ocağına gittiler, hemşireler bile öldüğünü söyledi. Adamı tabuta soktular, cenaze namazını kıldılar, hatta gömmeye bile gittiler. Tabutu düşürdüler. Sonunda da her şey yine tersine döndü. Dizi bitince kendi kendime sordum. Hayır, biz izleyici olarak bu kadar mı soru sormaktan aciziz. Yani bütün ekip bunu düşünmüş olmalı ki, kimse yaralanmış bir adamın nabzına bakmadı. Tüm bölümü de bu kaza üzerine kurmuşlar. Bunun da komik olduğuna inanmışlar. Bir hikayenin ilk bölümünü rabarba çöplüğüne kurban etmişler. Ekip sağlam ama acil bu senaryoya müdahale edilmesi gerekiyor. Aksi taktirde ilk bölümde meraktan bakan izleyici kendisiyle dalga geçildiğine inanıp rotasını başka kanala çevirecek?

Fazilet Türkiye’nin resmi gibi

Fazilet Hanım ve Kızları’da cumartesi akşamı yeni sezonunu açtı. Fazilet her zaman ki gibi yine yırtmanın peşindeydi. Küçücük kızını kocaman bir adama satarken bile kızını düşündüğünü söylüyordu ama ne yazık ki onunla empati kurmak imkansızdı. O gözyaşları öyle sahteydi ki, zaten kızı da ona aynı cevabı verdi. Bir yandan da Fazilet Türkiye’nin resmi gibi... Çünkü bu devirde herkes Fazilet gibi kısa yoldan yırtmak ve zengin olmanın peşinde...  Allah sonumuzu hayır etsin.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYAZARLAR