UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ABD BAŞKANI TRUMP'TAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR!..

ABD Başkanı Donald Trump, BM 72. Genel Kurulu'nda konuştu.

ABD BAŞKANI TRUMP'TAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR!..

BM Genel Kurulu'na ilk kez hitap eden ABD Başkanı Trump, "ABD Başkanı olarak her zaman Amerika'yı ön planda tutacağım. Siz de kendi ülkelerinizin liderleri olarak kendi ülkelerinizi her zaman ön planda tutmalısınız" dedi. Trump, BM kürsüsünden yaptığı ilk konuşmada, sığınmacılara kucak açtığı için Türkiye'ye teşekkür etti.

New York'ta gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ilk kez konşma yapan ABD Başkanı Donald Trump'ın konuşmasından satır başları şöyle;

ABD'nin hiçbir şey elde edemediği anlaşmalara girmeyeceğiz. Tarihte görüldüğü gibi; fedakarlıklarımız Amerikan karakterlerinin ne kadar önemli olduğunun bir kanıtı.

 Beraber çalışıp terörizmle bizi tehdit edenlere karşı birlik olmalıyız.

Nükleer silahlar dünyamızı tehdit etmektedir. Kuzey Kore'nin artık bazı şeyleri fark etmesinin zamanıdır. Nükleer silahlardan arınmanın tek geleceği olduğunu anlamalıdır. BM son derece sert adımlar atmıştı. Buradan hepinize teşekkür ederim ancak daha fazlasını yapmamız gerekiyor.

Kim Jong Un rejiminin düşmanca tavrını sona erdirmesi için çalışmalıyız. Kuzey Kore'yi tamamen yok etmekten geri durmayız.

Aynı zamanda İran teröre yardım etmekten vazgeçmeli, halkının haklarını korumalı komşularının egemenlik hakkına saygı duymalıdır. İran gibi bir rejim sonsuza kadar yaşayamaz. Öyle bir gün gelecek ki İran halkı tercih yapmak zorunda kalacak.

Radikal İslami terörü durduracağız, ülkemize zarar vermelerine izin veremeyiz. Bu terörü yayılmasını sağlayan finans gruplarını ve bunlara destek olan devletleri dışlamalıyız. Bu teröristler hepimize saldırmak için güvenli limanları kullanıyorlar. Operasyonlarımızın ne kadar uzun süreceği bizim çıkarlarımıza göre değişecektir.

Taliban'la mücadelemizde de diğer örgütlerle mücadelemizde de yeni çerçeveler çizdim. DEAŞ konusunda önemli adımlar attık. Gerçekleştirdiğimiz başarıyı bugünlerde görmekteyiz. Siyasi çözümün ortaya konulmasıyla Beşar Esad'ın Suriye'deki suçlu rejiminin sona ermesi için çalıştık. Yasaklanmış kimyasal silahların kullanılmasıyla hiçbirimiz güvende olmayacağız.

TÜRKİYE'YE, ÜRDÜN VE LÜBNAN'A SIĞINMACILARI KABUL ETTİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Türkiye Ürdün ve Lübnan'a sığınmacıları kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. ABD bu konuda milyonlarca dolar yardım yapmıştır. Biz bölgedeki ev sahibi ülkelere destek oluyoruz. Sığınmacıların mümkün olduğunca kendi ülkelerine yakın ülkelere sığınmaları konusunda hemfikiriz.

Göçün hem veren hem alan ülkeler açısından önemli bir tehdit olduğunu gördük. Göç veren ülkelerde çok önemli bir kaynak kaybı olduğunu gördük. Göç alan ülkelerin kontrolsüz göçle sıkıntılar yaşadığını gördük. Bu noktada yeniden yapılanmaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz.

Aynı şekilde Genel Sekreter'e BM'nin reforma ihtiyacı olduğuna yönelik açıklamaları için teşekkür ediyorum. Bu kurum genelde sonuç değil bürokrasi odaklı çalışıyor. Birçok olayda önemli hedeflerimiz sistem sebebiyle başka noktalara gitti. Örneğin, bazı hükümetler son derece kötü insan hakları kayıtlarına rağmen İnsan Hakları konseyinde yer almıştır. Bu BM için önemli bir utanç.

Tüm dünyada çatışmalar devam ediyor. BM çatısı altındaki güçlü insanlar bu sorunları birlikte çözebilirler. ABD BM'nin çok daha fazla insan hakları savunucusu olmasını bekliyor. Hiçbir ülke adil olmayan yükler taşımak istememektedir.

Geçtiğimiz günlerde Küba'ya yönelik eğer düzelmezlerse yaptırımları bitirmeyeceğimizi açıkladık. Sosyalist başarısız bir ideoloji halkı acıya mahkum etti. Buna seyirci kalamayız.

Sorumlu bir komşu ve dost olarak biz ve diğer ülkelerin bir hedefi var. Venezuella'nın özgürlüğüne yeniden kavuşmalarını istiyoruz. Venezuela yönetimi otoritaryen yönetimle halka baskı yapmaya devam ederse adımlar atmaya devam edeceğiz.

Bu sorunu çözmek için daha fazla adım atmaya hazır olun. Venezuela'da daha fazla demokrasi çağrısında bulunuyoruz. Venazuela'daki sorun sosyalizmin kötü uygulanması değildir.

ABD refahının temeli olan orta sınıf unutuldu. Ancak artık onlar asla unutulmayacaklar. ABD işbirliği ve ticaret aramaya devam edecek. İlk görevimize halkımıza olan sorumluluğumuzun altını bir kez daha çiziyoruz. Her liderin ilk sorumluluğu kendi halkına karşıdır. Günümüzün tehlikelerini birlikte atlatamazsak başka hiçbir alternatifi olamaz. Geleceklerine yatırım yapan, dostlarıyla müttefikleriyle birlikte çalışan düşmanlarını işgal etmeye çalışmayan ülkelere ihtiyacımız var. Tarihte bu kötülüğe karşı savaşan kahramanlar ulusları için ve sevdikleri ülkeler için savaştılar.

Başka birisinin bizim iyiliğimiz için gelip bizi kurtarmasını bekleyemeyiz. Sorunlarımızı çözmeli, geleceğimizi garanti altına almalıyız. BM'nin en önemli sorusu dünyanın dört bir yanında daha iyi bir gelecek isteyen insanlar için şudur: Ülkemiz için adım atmaya hazır olacak kadar seviyor muyuz? Biz bir ulus olduğumuzu anladık, bunu savunmak için canımızı vereceğizi anladık. ABD hikayesi neyin mümkün olduğunun hikayesidir. ABD insanlık tarihinde iyiliğin en büyük güçlerinden biri, refahın en büyük savunucularından biri olmuştur. Şimdi uluslar için büyük bir uyanış istiyoruz. Tarih bize şunu soruyor: Bunu yapabilecek miyiz?

Umudumuz şerefli bağımsız ülkelerin karşılıklı ortak çalışmasıdır. BM'nin ve tüm halkların kadim hedefi budur. Birlikte çalışıcaz, birlikte barış için ayakta duracağız. Tanrı hepinizi kutsasın ABD'yi kutsasın.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtrump  türkiye