UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ SANATÇI YAŞLANMAMAK İÇİN TEDAVİ GÖRÜYOR!..

Tıptaki son teknolojileri takip etmesi ve uygulamasıyla tanınan Sertab Erener, son olarak dünyada yalnızca birkaç kişinin uyguladığı telomer tedavisine başladı.

ÜNLÜ SANATÇI YAŞLANMAMAK İÇİN TEDAVİ GÖRÜYOR!..

Ayşe Arman'a verdiği son röportaja göre Erener, altı aydır bu tedaviyi görüyor. Her gün bir hap alıyor. Ve kendini hiç olmadığı kadar iyi hissettiğini söylüyor. Çünkü ünlü sanatçı 100 yaşına kadar yaşamak istiyor.

Sertab Erener, muhteşem sesinin yanında tıp ve güzellik dünyasındaki son gelişmeleri takip etmesiyle de ünlü bir isim. "Duydunuz mu, Sertab Erener kulak memesinden kan aldırıp yüzüne sürüyormuş" gibi şehir efsanesi sohbetlere mutlaka denk gelmişsinizdir.

Bu efsaneler çok da haksız sayılmaz tabii, biz ülkece kök hücre tedavisi (PRP) nedir bilmezken o bu uygulamanın ustasıydı. Tıptaki son gelişmeleri o kadar yakından takip ediyor ki, bugün herkesin bildiği kişinin kendi kanıyla tedavi olma (kök hücre) yöntemi uzun yıllar önce onun için sıradan bir güzellik uygulamasıydı.

Peki yine ilk kez Sertab Erener sayesinde duyduğumuz telomer tedavisi nedir?

Telomer tedavisi, kişinin hücre kromozomlarında bulunan ve telomer adı verilen sarmalın kısalmasını önlemek veya uzatmaya çalışmak anlamına geliyor. Sertab Erener'in deyimiyle, "Ayakkabı bağcıklarının ucundaki koruyucu plastik" gibi bir görevleri var. Fotoğraftaki yeşil renkli bölgeler telomer; bu madde herhangi bir gen kodlaması içermiyor, görevi kromozomların istenmeyen birleşmelerini ve kromozom parçalanmalarını önlemek.

Her hücre döngüsünde biraz daha kısalıyor. Bu durum da hücre bölünme sayısını kısıtlıyor. Yani hücre yenilenme hızı ve sayısı düşüyor ve yaşlanma dediğimiz durum gerçekleşiyor. Yapılan son araştırmalar hızlı yaşlanma, düzensiz hücre çoğalmaları ve kanserin telomerle ilişkisini ortaya koyuyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsertab erener