UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TUNA OLDU!..

AK Parti, Melih Gökçek'in istifası ile boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçildi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TUNA OLDU!..

Ankara'da Melih Gökçek'in istifasını açıklamasının ardından yeni başkan bugün belli oluyor. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya  düzenlediği basın toplantısında  AK Parti'nin Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan adayının Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna olduğunu  açıkladı.

MECLİS TOPLANDI!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yeni başkanı seçmek için  toplandı.CHP ve MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday göstermedi.

SEÇİM İLK TURDA SONUÇLANABİLİR

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yapılacak seçimde başkanın seçilmesi için ilk iki turda, salt çoğunluk, yani 94 oy aranacak. Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin sandalye sayısı 100. Bu sayı, başkanın ikinci tura kalmadan seçilmesine yetiyor. CHP ve MHP ise aday çıkarmayacak, seçime katılmayacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 28 Ekim'de istifasını açıklayan Melih Gökçek'in yerine Ali İhsan Ölmez vekalet ediyor.

TUNA'DAN İLK AÇIKLAMA

Geçen cumartesi günü gerçekleşen temayül yoklamasında birinci çıkan Mustafa Tuna açıklama yaptı. Herkesten destek isteyen Tuna, "Bu güvene layık olmak üzere bundan sonra da hep beraber el ele çalışacağız. Melih başkana hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ben tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağolun varolun" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBELEDİYE BAŞKANI