UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'DAN İDLİB AÇIKLAMASI!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rejim Nusra bahanesiyle ılımlı muhalifleri bile vuruyor. Soçi öncesi bu tutum siyasi çözüm sürecini baltalar" dedi.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'DAN İDLİB AÇIKLAMASI!

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye İdlib'te rejimin Nusra bahanesiyle ılımlı muhalifleri vurduğunu ve bu tutumun siyasi çözüm sürecini baltalayacağını söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Esed rejiminin Suriye'nin İdlib kentine yaptığı operasyonları eleştirdi. "Rejim Nusra bahanesiyle ılımlı muhalifleri vuruyor. Bu tutum siyasi çözüm sürecini baltalar. Soçi'de bir araya gelecek kesimler bunu yapmamalı" ifadelerini kullandı.
Hatay'ın karşısına denk düşen İdlib ve çevresi, 4-5 Mayıs'taki Astana anlaşmasında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti. Rejim ve zaman zaman Rusya'nın bölgedeki ateşkes ihlalleri sürüyor.
Esed rejiminin bağlı güçler ile müttefik güçler Pazar günü ülkedeki muhaliflerin kontrolündeki son vilayet olan İdlib'de yürüttüğü taarruzu devam ettirerek muhaliflerin elindeki askeri bir havalimanına doğru yaklaştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmevlüt çavuşoğlu