UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÜLER SABANCI: YATIRIMCIDAN GELEN YÜKSEK TALEP BİZİ MEMNUN ETTİ

Borsa İstanbul'da yılın başından bu yana gerçekleştirilen 4 halka arzın 3'ü talep toplama yöntemiyle yapılırken, yatırımcılardan 3 halka arzın toplam büyüklüğünün yaklaşık 4 katı talep gelmesi dikkati çekti. Yatırımcı, 4 halka arzdan 54 bin 766 hisse senedi alırken, toplam halka arz büyüklüğü 3 milyar liraya ulaştı.

GÜLER SABANCI:  YATIRIMCIDAN GELEN YÜKSEK TALEP BİZİ MEMNUN ETTİ

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Enerjisa'nın parlak, dinamik, yeni nesil insan kaynağı, kurumsal yönetim anlayışı ve finansal gücümüzle, yarattığımız bu değere yatırımcılardan beş katın üzerinde talep gelmiştir. Özellikle yerli yatırımcıdan gördüğümüz yüksek talep bizi ayrıca memnun etti." dedi.

Halka arzı tamamlanan Enerjisa Enerji'nin hisseleri gong töreninin ardından Borsa'da işlem görmeye başladı.

Borsa İstanbul'da düzenlenen gong törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, E.ON Üst Yöneticisi (CEO) Johannes Teyssen, Sabancı Holding CEO'su Mehmet Göçmen, Enerjisa CEO'su Kıvanç Zaimler katıldı.

Ak Yatırım'ın şirketler birliği lideri olarak görev aldığı halka arz ile yüzde 20'si halka açılan Enerjisa Enerji, gong töreninin ardından ENJSA kodu ile işlem görmeye başladı.

Hissedarlar E.ON ve Sabancı Holding'in yüzde 20 hissesini halka arz ettiği şirketin toplam piyasa değeri 7 milyar 380 milyon lira oldu.

 Açılışın ardından 7,20 liraya kadar yükselen Enerjisa hisselerinin fiyatı, günün ilk yarısını 6,25 lira olan halka arz fiyatının yüzde 9,60 üzerinde 6,85 liradan tamamladı.

 Törende konuşan Güler Sabancı, halka arzın Türkiye ve enerji sektörü için önemli olduğunu belirterek, Enerjisa'nın Sabancı Grubu'nun Borsa'da işlem gören 13'üncü şirketi olduğunu anımsattı.

Birçok ilkin bir arada yaşandığına işaret eden Sabancı, şunları kaydetti:

"TL bazında Türkiye'de gerçekleştirilen en büyük özel sektör halka arzı Enerjisa oldu. Elektrik dağıtım ve perakende konusunda da özel sektör için ilk halka arz oldu. Enerjisa'nın, iyi yönetişim ve başarılı performansı sayesinde geldiği bu noktadan gurur duyuyoruz. Sabancı olarak, enerjinin ülkemiz ve geleceğimiz için önemini ve potansiyelini çok önceden gördük. 2008 ve 2013'teki dağıtım özelleştirmelerinde Enerjisa çok önemli yer aldı. Üç bölge ile 9 milyon müşteriye ulaştık."

"TALEBİN 5 KAT ŞEKLİNDE GERÇEKLEŞMESİ TÜRKİYE ENERJİ SEKTÖRÜNE İNANCIMIZI TEYİT ETMEKTE"

E.ON CEO'su Johannes Teyssen, halka arzın son yıllarda Türkiye'de yapılan en büyük halka arzlardan biri olduğunu dile getirdi.

Halka arzın başarısının, sermaye piyasasının Enerjisa'ya güvenini ortaya koyduğuna dikkati çeken Teyssen, şu değerlendirmelerde bulundu:

 “Bu hem ulusal hem de uluslararası düzeyde mevcut. Saygın uluslararası yatırımcıların hisselerimize olan yoğun talebi, bunun 5 kat şeklinde gerçekleşmesi de Türkiye enerji sektörüne inancımızı bir kez daha teyit etmektedir. Enerjisa ile ortaklığımızın başlangıcından bu yana geçen 5 yıla baktığımızda E.ON Türkiye'ye ve Enerjisa'ya yatırım yaparken en başından beri, Türkiye'nin gelişen ekonomisi ve artan elektrik talebine, hızlı kentleşme ve genç dinamik nüfusa, yerel ortağımız Sabancı'nın gücüne, sağlam ve destekleyici çerçeveye inandık.

Bu unsurlara inanmakta haklı olduğumuz da ortaya çıktı. Ekonomideki büyüme ve elektrik talebi tüm OECD ülkelerinin en büyüğü oldu. Kentleşme devam etti ve Enerjisa çalışanları Türk halkının enerjisini ve kararlılığını gösterdi."

Bu arada Güler Sabancı, toplantının ardından halka arzla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERborsa