UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERDOĞAN'IN BAŞLATTIĞI OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİNE YOĞUN İLGİ!..

Müge Anlı aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde başlatılan okuma-yazma seferberliği projesine, 100 binin üzerinde başvuru yapıldı.

ERDOĞAN'IN BAŞLATTIĞI OKUMA YAZMA SEFERBERLİĞİNE YOĞUN İLGİ!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan okuma-yazma seferberliğine yoğun ilgi gösterildi.

İlk etapta 100 bin kişinin başvuruda bulunduğu seferberlik kapsamında toplamda 2,5 milyon kişiye eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Okuma yazma seferberliğinde bugün ders başı yapılıyor.

14 yaş ve üstü okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için Milli Eğitim Bakanlığı'nın öncülüğünde projelendirilen eğitim programı bugün başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himaye ve desteğiyle hayata geçirilecek projenin ilk etabı için 100 binin üzerinde başvuru yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, valilikler ve belediyeler, okuma yazma bilmeyen vatandaşların tespit edilerek kursa yönlendirilmesi için yürüttüğü çalışma tamamlandı.

Bu kapsamda okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin sayıları ve ikamet ettikleri bölgeler tespit edilerek, yetişkinler kurslara davet edildi.

Çalışmalara göre 14 yaşını aştığı halde okuma yazma bilmeyen 2 milyon 462 bin 613 kişinin bulunduğu tespit edildi.

Okuma yazma bilmeyen vatandaşların sayısı en çok göç alan 10 il olan İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Ankara, Adana, Bursa, Van, Gaziantep, Mardin ve İzmir'de yoğunlaşırken bakanlığın kurs planlaması da bu doğrultuda şekillendi.

Hazırlık çalışmaları tamamlanan kurslara vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen 100 bini aşkın vatandaştan oluşan ilk etap eğitim programı bugün başlayacak.

Eğitimler örgün öğretimdeki öğrencilerin ders saatleri dışındaki zamanlarda okullarda verilecek.

Halk Eğitim Merkezleri'nden de, derslik olarak faydalanılacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13