UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇOK KONUŞULAN O KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam'ın güncellenmesi" sözüne açıklık getirdi. Erdoğan konuyla ilgili "Dinimiz İslam ve kitabımız Kuran-ı Kerim kıyamete kadar caridir Biz dinde reform aramıyoruz. Haddimize mi?" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇOK KONUŞULAN O KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Siyaset Akademisi'nin açılışında konuştu. "İslam'ın güncellenmesi" sözüne açıklık getiren Erdoğan, "Dinimiz İslam ve kitabımız Kuran-ı Kerim kıyamete kadar caridir. Kıyamete kadar gelecek olan tüm toplumlar karşısında söyleyecek sözü olduğu anlamına gelir. Kitabımız Kuran'ın her zaman söyleyecek sözü var. Ama bunlardan hareketle yapılan içtihadlar ve geliştirilen kurallar uygulamadaki karşılıkları zamana şartlara göre değişecektir. Zamanın değişmesi ile ahkamın da değişeceği inkar edilemez. Biz dinde reform aramıyoruz. Haddimize mi? Asla. Ama önüne gelen kadınlarla, gençlerle, yaşlılarla ilgili bu tür şeyleri konuşmalarının İslam'a getirdiği gölgeyi görmezlikten gelemez." şeklinde konuştu.
Erdoğan, TSK’nın Zeytin Dalı Harekatı operasyonuna ilişkin ise şu ifadeleri kullandı.
“Hedef Afrin. İyi bir noktaya geldik. Etkisiz hale getirilenlerin sayısı 3171 oldu. Afrin merkez kuşatılmış vaziyette. Her an merkeze girmekle karşı karşıyayız.
PYD/YPG maaşı Amerika'dan alıyor. Bunları kendisine söylediğim zaman beyefendi rahatsız oluyor. Siz bütçeye koydunuz.
Ben ekranda izletince de, diyorlar ki Amerika düşmanlığı çoğalır. Ben hiçbir şey yapmadığım halde Amerika'da Türkiye düşmanlığı aldı başını gidiyor.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERRecep Tayyip Erdoğan  Türkiye  Afrin