UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

7 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ!.. AFRİN GÖRÜNDÜ!..

TSK ve ÖSO güçleri Halidiye, Şeyh Abdurrahman, Bebek Uşağı, Kurt Kulağı, Havran, Zelka ve Kefr Rum köylerini terör örgütü PKK'dan temizledi.

7 KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ!.. AFRİN GÖRÜNDÜ!..

Bugün alınan yerlerin ardından Zeytin Dalı Harekâtı birliklerinin Afrin merkeze uzaklığı 3 kilometreye kadar indi.

Azez batısında düzenlenen operasyonlarda çok sayıda güdümlü tanksavar füzesi teröristlerden alındı.

Tek kişi tarafından omuzdan dahi fırlatılabilen bu füzeler, teröristlerin en önemli silahı.

Zeytin Dalı Harekâtı’nın başlangıcından itibaren 3195 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda yeni gün, zafer haberleriyle başladı. TSK ve ÖSO güçleri, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Bebek Uşağı ve Havran köylerini terör örgütü PKK'dan temizledi.

Sonra da ÖSO’ya yakın sosyal medya hesapları, Afrin’in kuzeyindeki Şeran’a bağlı Kefr Rum ve Kurt Kulağı köyleriyle batısındaki Cinderes’e bağlı Zelka ve Şeyh Abdurrahman köylerinin de teröristlerden alındığını duyurdu.

Bugün pek çok noktada teröristlerin temizlenmesinin ardından Zeytin Dalı Harekâtı birliklerinin Afrin merkeze uzaklığı 3 kilometreye kadar indi.

Azez batısında düzenlenen operasyonlarda çok sayıda güdümlü tanksavar füzesi teröristlerden alındı. Bu füzeler, atış menzillerine göre tek kişi tarafından omuzdan dahi fırlatılabilmesiyle, teröristlerin en önemli silahı.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu  yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 131'i köy, 31'i  kritik nokta olmak üzere toplam 167 bölgeyi kontrol altına aldı.

YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe  merkezinde bulunuyor.

Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu  zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri  muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor.

Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve  bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de  PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş halkı teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtsk  afrin