UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ADALET BAKANI GÜL: CİNSEL SUÇLARDAN 18492 TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ VAR

ADALET Bakanı Abdulhamit Gül, çocuğa yönelik cinsel istismar suçuyla ilgili alınacak tedbirlere yönelik 6 bakanlığın ortaklaşa çalışma yürüttüğünü belirtti. Cinsel suçtan 18 bin hükümlü ve tutuklunun bulunduğunu ifade eden Gül, “Uyuşturucudan 51 bin 359 tutuklu ve hükümlü var. Hırsızlık suçundan 41 bin 434 tutuklu ve hükümlü, cinsel suçlar ve ırza geçmeden 18 bin 492 kişi tutuklu ve hükümlü var. Bu konuda hem cezaların artırılması, hem de bu konudaki duyarlılık sebebiyle çok yoğun tedbirler g

ADALET BAKANI GÜL: CİNSEL SUÇLARDAN 18492 TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ VAR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, partisi tarafından düzenlenen 'Siyaset Akademisi' adlı programa katılmak için Konya'ya geldi.

Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret eden Bakan Gül, Ak Parti İl Başkanlığı'nda ise gazetecilerin sorularını cevapladı.

ÇOCUK İSTİSMARI

Bakan Gül, çocuk istismarına yönelik soru üzerine ise 6 bakanlığın, hem uygulanacak ceza, hem de alınacak tedbirlere yönelik çalışmaları sürdürdüğünü belirtti.

Gül, şöyle konuştu;

“Devlet Memurları Kanunu'nda bu tür kişilerin memur olamayacağı,  bu tür konularla yargı önüne gelmiş olan kişilerin, bazı işlerde çalıştırılmaması, çocuklardan uzak tutulması ve bunların test edilmesi, çocuklara yakın temas edecek meslek gruplarında bazı testlere tabi tutulduktan sonra orada çalıştırılması ve sabıka kaydında bu kişilerin suçlarının gözükmesi gibi tedbirler ve infaz kanununda bu tür suçları işleyen sanıklarla ilgili bir takım tedbirlerin artırılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Kimyasal kastrasyon dediğimiz tedbiri de,  bu işin bütün sorunu kökten çözecek tedbir olarak değil; hakimin, sağlık bakanlığı yetkilileriyle  istişaresi sonucunda  her vakaya özgü dosyanın, kişiselleştirilerek o kişiye bu tedbir uygulanırsa, faydalı olacak bir durum varsa bu tedbirin uygulanacağı düzenlemeyi tartışıyoruz.”

CİNSEL İSTİSMAR VE IRZA GEÇME SUÇUNDAN 18 BİN 492 KİŞİ TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ

Bakan Gül,  cinsel istismar, uyuşturucu ve hırsızlık gibi suçlardan cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü sayısını da açıkladı.

Gül, şunları söyledi;

 “Uyuşturucudan  51 bin 359 tutuklu ve hükümlü var. Hırsızlık suçundan 41 bin 434 tutuklu ve hükümlü,  cinsel suçlar ve ırza geçmeden 18 bin 492 kişi tutuklu ve hükümlü var.  Bu konuda hem cezaların artırılması, hem de bu konudaki duyarlılık sebebiyle çok yoğun tedbirler gündeme gelmiştir.  Aslı olan bu olayların hiç mahkeme ve karakola intikal etmeden önlenebilmesidir. Bu konuda da el birliğiyle bilinçli birey, bilinçli toplumla bu konuları aşmak için gerekli çalışmaları yapacağız.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBAKAN GÜL