UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KANAL D’DEKİ FECİ DÜŞÜŞ,2 MİLYONLUK “MEHMED”İ DE KAFADAN BİTİRDİ

Mehmed beğenildi, ancak Kanal D’nin kanal sıralamasında 6.sıraya kadar gerilemesi diziyi çok etkiledi! Peki iyi rating alamayan dizide hata var mıydı?.. Çoğunluk Kanal D’deki Mehmed dizisinin büyük rating alacağını bekliyordu. Hatta, Cengiz Semercioğlu, 14 rating alır diye iddia etmişti ancak bu sabah ratingler belli oldu ve Mehmed totalde 6 küsur, AB’De 8 küsur rating alabildi. Yani tahminlerin yarısına ulaşabildi. Zirve ise Fox’taki Kadın dizisinin oldu.

KANAL D’DEKİ FECİ DÜŞÜŞ,2 MİLYONLUK “MEHMED”İ DE KAFADAN BİTİRDİ

Mehmed dizisi günlerdir konuşuluyordu. Ancak medya içersinde… Çok fazla duyulamamıştı halk içinde… Bir, iki gazetede haber olmuş, artık tirajları inanılmaz düşen gazetelerde tam sayfa ilanlar falan verilmişti o kadar…

Çoğu insan dizi bittiğinde bile yazıyordu, “Aaa, biz görmedik” diye…

Daha önce izledikleri dizilere dalıp gitmişlerdi.

Burada ilk dezavantaj kanallar arasında belki de en iyi marka olarak gösterilebilecek Kanal D’nin son dönemlerde ratinglerde yaşadığı büyük düşüş…

Geçen ayı 6. sırada tamamlamıştı.

Bu durumda Cengiz Semercioğlu’nun iddia ettiği gibi 14 ratinglere varması matematik olarak zaten imkansızdı.

Ve düne baktığımızda, totalde ilk sırayı 10 rating 24 share’le Kadın dizisi, İkinci sırayı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (7 rating 15 share) almıştı. Ancak üçüncü sırayı alabilen Mehmed ise 6 rating 14 share’de kaldı. Kanal D, 2 milyon TL maliyetli diziden çok çok daha fazla rating bekliyordu ama bu şartlarda zordu.

AB’de ise yine Kadın ilk sırada, arkasında Ufak Tefek Cinayetler var. Mehmed, yine arkalarında ve aldığı rating 8, share ise 19…

(Bu arada bir not… Eski Kurtlar ekibinin kapışmasında(TRT 1’de ise Kurtlar Vadisi Vatan vardı) tabi ki Eşkıya galip çıkmış)

Peki sadece kanal mı?..

Ya da halkın Mehmed’in başladığını duyamaması mı?..

Dizide görülen hata var mıydı?..

Öncelikle müthiş emek, masraf ve sonuçta çok iyi görüntüler çıkmıştı.

Çekimler 10 numaraydı.

Yani gerçekten iyi bir iş’ti.

(Bu arada unutmayalım, deneklerin seçimi nedeniyle çok iyi iş diye gördüğümüz bir sürü iş hüsrana uğruyor. Bir gün önce de ATV de, 8. Gün’le aynı akıbeti yaşamıştı. Belki de çok kaliteli iş yapmamak gerekiyor!..)

Peki eksikler neydi dizide?..

Kenan İmirzalıoğlu, duruşuyla, görüntüsüyle muhteşemdi ancak anlatılan yaş dönemiyle uzak yakın ilgisi yoktu.

Dizide kullanılan Türkçe, adeta günümüz Türkçesiydi!!! O nedenle Muhteşem’den çok daha farklı bir tablo çiziyordu!.. (Muhteşem eski laflarla dizide eski havayı yansıtabiliyordu) Ancak Mehmed’te yadırganacak kadar iyi Türkçe konuşuluyordu!..

Peki şimdi ne olur, ne olmalı?..

Acilen dizinin iyi ve faydalı olabilecek, akıllıca tanıtımları yapılmalı…

Kanal D, tüm saatlerini düzeltme hareketine başlamalı, hiçbir saati boş geçirmemeli, bu sonuçları çok iyi analiz etmeli artık…

Ancak her ne olursa olsun, bu hafta bir fırtına kopacağı kesin Kanal D’de… Çünkü tüm umutlar bu diziye bağlanmıştı.

Fakat söyleyelim; çok moral bozmaya gerek yok.  Bu dizi aslında çok iyi… Tanıtım v.s diğer eksiklikler hemen giderilirse, zirveyi kapabilir. Ama olduğu gibi devam edilirse, zorlanır. O sözü edilen 14 ratingler hayal olur!..


Görüş ve yorumlarınızı bana yazabilirsiniz.

Mail: anilcantanriyar1@gmail.com

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERANILCAN TANRIYAR  ANALİZ