UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“YENİ DOĞAN”DA HÜRRİYET’İN VE KANAL D’NİN BAŞINA KİM GELECEK?..

Kanal D’nin başına yılların televizyoncusu Adem Gürses, Hürriyet’in başına ise yine çok tecrübeli “gazete içinden” bir isim Vahap Munyar geliyor. Mehmet Ali Yalçındağ ismi ise bıçak gibi kesildi!.. Bu arada Aydın Doğan’ın bu satışının aslında siyasi olmadığı, büyük zararlar sonucu bu karara vardığı belirtiliyor. Ve Yeni Doğan’ın esas sahibi kim?..

“YENİ DOĞAN”DA HÜRRİYET’İN VE KANAL D’NİN BAŞINA KİM GELECEK?..

En son gelen bilgilere göre…

Doğan Grubu’nun satışı bir hafta içinde sonlanıyor.

Yani her şey çok hızlı olacak.

Ve alınan verilere göre “Rekabet Kurumu” konusunda da bir sıkıntı görülmüyor.

Peki, bu gelişmelerle birlikte Kanal D’nin başına kim gelecek?..

Çok ciddi kaynaklardan gelen haberlere göre bir numaralı aday Adem Gürses… Uzun bir süre ATV Grubu’nda üst düzey görev yapan ve özel televizyonlar kurulduğundan beri sürekli TV yöneticiliği yapan Adem Gürses’in özellikle de “satın alınma-değişim” döneminde Kanal D’nin başında olacağı ileri sürülüyor.

Hürriyet’te ise gazeteyi yönetecek isim olarak bir numaraya yerleşen isim ise Vahap Munyar

Çok tecrübeli bir gazeteci… Çok geniş çevresi var. Ayrıca ilişkileri hemen hemen herkesle iyi, kavgadan uzak, yıllardır sadece işine bakan ve bu kimliğiyle bilinen, tanınan, sevilen bir isim… Bir hafta içinde bitebilecek satış olayıyla Hürriyet’in tepe yöneticisinin Vahap Munyar olacağı iddia ediliyor.

Daha önce üst düzey için çokça adı geçen Mehmet Ali Yalçındağ ismi ise birkaç gündür tamamen rafa kaldırıldı!.. Bu da dikkati çekiyor.

DOĞAN GRUBU’NU GERÇEKTE KİM ALDI?..

Doğan Grubu’nun satışıyla ilgili spekülasyonlar süratle devam ederken, tüm açıklamalarda sadece Demirören Grubu’nun adının geçmesi dikkati çekiyor.

Ancak UçanKuş, bu haberi ilk verdiği andan beri çok daha değişik istihbaratlara ulaştığını ısrarla yazmıştı.

Söylenenin aksine hala bize gelen istihbaratlara göre, Demirören, Doğan Grubu’nun yüzde 20’sini aldı. Ki bu yüzde yirmiden yüzde 5’inin ödemesini yapacağı, yüzde 15’inin ise bir büyük bankadan kredi olarak gerçekleşeceği şeklinde… Bu konuda bize gelen bilgilerdeki tek farklılık, kimine göre yüzde 20’si, kimine göre yüzde 30’u olması… Ancak iki ayrı istihbaratta da Demirören’in alımda yüzde 5 ödeme yapacağı ortak nokta…

Peki, yüzde 70-80 pay?..

Yine ilk günden beri ısrarla yazdığımız gibi bu büyük payın beIN(Digitürk’ün sahibi Katarlı grup) olduğu ve bu gelişmenin daha sonra ortaya çıkacağı çok kesin bir dille tarafımıza ifade ediliyor.

DOĞAN GRUBU’NUN SATIŞI SİYASİ DEĞİL!..

Yine Doğan Grubu’yla ilgili satışla ilgili çokça siyaset söylemleri var.

Ancak olay aydınlanmaya başladığından beri ortaya çıkan ilk durum “para”…

Doğan Grubu’nun yılda 200 Milyon TL zarar ettiği ve Aydın Doğan’ın artık bu zararı karşılayamama durumunda olduğu belirtiliyor.

Aydın Doğan’ın bu duruma uzun süre dayandığı ancak özellikle de Kanal D’nin zararının her geçen gün çok daha büyük boyutlara varması nedeniyle hiç kimseye danışmadan ve kızlarına da 24 saat kala söyleyerek bu satışı yaptığı belirtiliyor.
Bu arada bugün ilerleyen saatlerde Hürriyet’in Yazı İşleri için “kötü”, Magazin bölümü içinse “iyi” denebilecek ilginç bir haberimiz olacak. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13