UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ BİR ORGAN KEŞFEDİLDİ!.. BİLİN BAKALIM NEREDE?

ABD’de yapılan yeni bir araştırma, insan vücudundan daha önce keşfedilmemiş bir organın bulunmasıyla sonuçlandı. ‘İnterstitiyum’ olarak adlandırılan organın, vücutta ve dokuları korumaya yardımcı olduğu belirtildi. Böylece vücudumuzdaki organ sayısı 80'e yükseldi.

YENİ BİR ORGAN KEŞFEDİLDİ!.. BİLİN BAKALIM NEREDE?

Günümüzde anatomiyle ilgili birçok bilgi gün yüzüne çıkmış olsa da, keşfedilmeyi bekleyen belki de ‘sayısız’ bilinmezler bulunuyor.

ABD’nin New York Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, insan vücudunda daha önce keşfedilmeyen bir organın varlığını ortaya koydu: İnterstitiyum.

Daha önce yoğun yapıdaki birbirleriyle iletişim kurabilen dokuların tüm vücudu kapladığı düşünülürken, bunun yerine sıvı dolu bölümlerden oluşan bir ağın deri altında ‘şok emici’ olarak görev yaptığı keşfedildi.

Yeni keşif insan vücudunun daha iyi anlaşılmasına yardım edeceği gibi, bilim insanlarının, kanserin vücudun bazı bölgelerini nasıl ele geçirdiğini ve buralarda yayıldığını anlamasını kolaylaştıracak.

Araştırmayı yapan ekip, organın yeni keşfedildiğini ve tüm vücutta bulunduğunu, ancak bugüne kadar tanımlanamadığını kaydetti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERORGAN