UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MEHMET AYDIN, TÜRK HUKUK TARİHİNİN EN YÜKSEK CEZASINI ALACAK!..

Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın'ın yakalanması için kırmızı bülten bekleniyor. Hukukçulara göre, 132 binden fazla mağdurun şikayetçi olması halinde Aydın'ın alacağı ceza, on binlerce yılı bulabilir.

MEHMET AYDIN, TÜRK HUKUK TARİHİNİN EN YÜKSEK CEZASINI ALACAK!..

Türkiye tarihinin en büyük dolandırıcılık olaylarından biri olan 500 bin üyeli Çiftlik Bank ile ilgili her gün yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Çiftlik Bank dolandırıcılığı sonrasında harekete geçen hükümet Çiftlik Bank benzeri tüm sistemleri mercek altına alarak inceleme başlattı.

Başbakanlıkta bekleyen ve önümüzdeki günlerde Meclis'e gelmesi beklenen 'piyasa gözetimi ve denetimi' ile ilgili yeni kurallar ve torba yasada yer alan düzenlemeler ile tüketiciyi ve tasarruf sahiplerini kandıranlar ile ilgili daha yüksek maliyetli ve sert tedbirleri hayata geçirmeyi planlayan hükümet sahtekarlığa dayalı girişimlere anında müdahale edecek bir mekanizma için de harekete geçti.

Maliye, Hazine, Gümrük ve Ticaret ile Ekonomi Bakanlıklarının ortaklaşa yürüttüğü çalışma kapsamında piramit satış sistemlerinin yararlandığı yasal mevzuattaki boşluklar giderildi.

Uruguay'a kaçtıktan sonra izini kaybettiren firari Mehmet Aydın'ın iadesi halinde alacağı ceza da merak konusu oldu.

500 bin kişinin üye olduğu ve son rakamlara göre 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon 972 bin 622 lira para toplandığı iddia edilen sistemin firari kurucusu Mehmet Aydın için suç işlemek için örgüt kurduğu tespit edilirse istenecek en alt ceza oranı 4 yıldan başlıyor.

Hukukçular ise bir noktaya dikkat çekiyor; O da rakamın mağdur sayısı ile doğru orantılı değişeceği... Bu da 132 bin kişinin mağdur sıfatında savcılığa Aydın hakkında suç duyurusunda bulunması halinde en üst cezasının on binlerce yılı bulacağı anlamına geliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmehmet aydın