UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SABANCI GRUBU’NDA GARİP BİR ŞEYLER OLUYOR! EROL SABANCI’DAN VEDA

Sabancılarla ilgili son dönemlerde sadece ve sık sık Hacı Sabancı, Hakan Sabancı haberleri duyulurken, Sabancı Grubu’nda üst düzeydeki değişiklik son derece sessiz sedasız gerçekleşti ve bu gelişme ancak Akbank’ın resmi internet sitesinden öğrenilebildi!.. Sabancı Grubu’nda garip bir şeyler oluyor!..

SABANCI GRUBU’NDA GARİP BİR ŞEYLER OLUYOR! EROL SABANCI’DAN VEDA

Akbank deyince ilk akla gelen isim tartışmasız Erol Sabancı’dır… Kendisi sadece Akbank özelinde değil Türk bankacılık sektörü için de duayen bankacılar arasında gösterilir. Bankayı yakından takip edenler bilir, bankanın hızla büyüdüğü dönemlerde en önemli kararların altında da hep Erol Sabancı’nın imzası vardı.

1967’den bugüne Akbank Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Erol Bey, Mart 1998’den itibaren 10 yıl süresince de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Yani icranın karar mekanizmasının başında yer aldı.

28 Mart 2008 tarihinde ise koltuğu kızı Suzan Sabancı Dinçer’e bırakan Erol Bey o günden bu yana, yani tam 10 yıl boyunca bankanın Yönetim Kurulu Üyesi ve Danışmanı olarak görevini sürdürdü.

Ancak Erol Bey geçtiğimiz hafta başında sessiz sedasız bankadaki görevini devretti. Akbank’ın resmi internet sitesinde yer alan görev değişime göre, Erol Sabancı Akbank’ın Yönetim Kurulu üyeliğinden resmen ayrıldı. Dile kolay tam 51 yıl sürdürdüğü görevini tamamladı.

Yeni görev tanımı ise Yönetim Kurulu Danışmanlığı oldu. Erol Sabancı bu görevinin yanı sıra hali hazırda Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürüyor.

 

Para Dergisi

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13