UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TSK'DE BİR DÖNEM SONA ERİYOR!.. TEMMUZ BAŞINA KADAR DAĞITILACAK

Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) yeni üniformaların üretimi hızlandırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve komuta kademesince de giyilen yeni kamuflaj üniformaların temmuz başına kadar birliklere dağıtılması planlanıyor. Pilot tulumlarıyla bordo berelilerin üniformalarında da değişiklik yapılması planlanıyor.

TSK'DE BİR DÖNEM SONA ERİYOR!.. TEMMUZ BAŞINA KADAR DAĞITILACAK

TSK'de kamuflajların değiştirilmesine yönelik çalışmada sona gelindi. 

Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve komuta kademesi, Hatay'daki askeri birlikleri ziyareti sırasında ise  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından giyilen koyu renkli kamuflajlar Mehmetçik'in  yeni üniforması olarak belirlendi.

Üniformalardaki değişimle TSK'ye sızan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerinin 15 Temmuz 2016'da oluşturdukları kötü  intibanın ortadan kalkacağı değerlendiriliyor.

TSK'de kamuflaj üniformaların değişikliğine yönelik çalışmaların ilk aşaması tasarım oldu. Üniformaların yeniden tasarlanmasına Orgeneral Akar'ın emri  doğrultusunda 2016'da başlandı.

Yeni tasarım üniformanın pilot üretimi da ilk olarak Orgeneral Akar tarafından kullanıldı. Nano teknolojiyle üretilen, uydudan bakıldığında askerlerin  görünmesini engelleyen, ultraviyole ışınlarından koruyan ve yıkandığında  normallere oranla 8 kat hızlı kuruyan kumaşlarla üretilen kamuflajların yeni   tasarımında en büyük farklılığı, rütbenin taşındığı alan oluşturdu.

Mevcutta omuzlarda bulunan rütbeler, Orgeneral Akar'ın giydiği üniformada göğsün sağ  bölümünde yer aldı. Rütbe boyutunun diğerine oranla daha küçük olduğu bölümün hemen altında ise soyadı ve kan grubu bilgisinin bulunduğu  isimlik yer aldı.  Bröveler ise eski üniformalardaki yerlerini korudu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtsk