UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“HIRSIZLIK YAPMADAN DURAMIYORUM” DİYEN HIRSIZ YAKAYI ELE VERDİ

Ankara’da Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan 2 ayrı çalışma sonucunda, yürürken telefon ile konuşan vatandaşların telefonlarını çalan 2 hırsız suçüstü yakalandı. Ayrıca yakalanan şahıslardan biri sorgusunda, “Yankesicilik yapmadan duramıyorum” dediği öğrenildi.

“HIRSIZLIK YAPMADAN DURAMIYORUM” DİYEN HIRSIZ YAKAYI ELE VERDİ

Telefon hırsızları cezaevine gönderildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Altındağ ilçesinden gelen “Büfede alışveriş yaparken telefonum çalındı” ve “Cadde üzerinde yürürken telefon ile konuşuyordum ve bir anda telefonum çalındı” ihbarları üzerine iki ayrı çalışma başlattı. Öncelikle büfeye ait kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, hırsızların iki kişi olduğunu tespit etti. Yapılan tespit sonucunda, Erdoğan E. İsimli şüphelinin başka bir suçtan ceza evinde olduğu anlaşıldı. Diğer şüphelinin ise Ümmet B. isimli şahıs olduğu tespit edilerek ekipler tarafından şafak vakti operasyon ile kıskıvrak yakalandı. Ayrıca Ümmet B.’nin emniyetteki ifadesinde, “Yankesicilik yapmadan duramıyorum” dediği öğrenildi.

Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, “Cadde üzerinde yürürken telefon ile konuşuyordum ve bir anda telefonum çalındı” ihbarı üzerine Aydınlıkevler bölgesinde gerçekleştirdiği güvenlik kamerası incelemeleri sonucunda, şahsın telefonu çaldıktan sonra bir araca bindiği ve kaçtığı tespit edildi. Ekipler yaptıkları inceleme sonucunda araç sürücüsünü tespit etti. Araç sürücüsü ise suçsuz olduğunu belirterek, aracını tanımadığı birinin durdurduğunu ve yardım istediğini söyledi. Bunun üzerine araç sürücüsüne gösterilen fotoğraf ile hırsızın Yavuz K. olduğu tespit edildi. Yavuz K., ekiplerin şafak vakti operasyonu ile kıskıvrak yakalandı.

Yakalanan Ümmet B. ve Yavuz K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca emniyetten, yankesicilik ve kapkaç suç faaliyetleri üzerine hız kesmeden çalışmaların devam edildiği bildirildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13