UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VATANDAŞLARI 5 MİLYON LİRA DOLANDIRAN “MADRABAZLAR” ÇÖKERTİLDİ!

Ankara'da kendilerini iş adamı olarak tanıtan ve vatandaşları 5 milyon lira zarara uğratan 16 kişilik "Madrabazlar Çetesi" şafak baskınıyla çökertildi.

VATANDAŞLARI 5 MİLYON LİRA DOLANDIRAN “MADRABAZLAR” ÇÖKERTİLDİ!

Edinilen bilgiye göre, kendilerini iş adamı olarak tanıtan ve lüks arabalarla gezip başkentin lüks semtlerinde emlak-oto kiralama adı altında dükkan açıp vatandaşa güven veren Kenan Y. isimli şahsın öncülüğündeki 16 kişilik çete, çok sayıda vatandaşı dolandırdı.

Ekipler tarafından gerçekleştirilen teknik ve fiziki takipte çetenin, 1. yöntem olarak arabaların değerinden yüksek teklifte bulanarak araç sahiplerini yemeklere lüks kafelere götürerek güven sağlayan şebeke paranın bir kısmını verip geri kalanını senetle ödemeyi vaat ederek dolandırdıkları. 2. yöntem olarak, parayı noter huzurunda EFT yaptım diyerek üzerlerine alıp daha sonra el çabukluğuyla EFT'yi iptal edip araçları üzerine alarak aynı gün içerisinde değerinden düşük miktarda araçları sattıkları. 3. yöntem olarak ise Ankara dışından araç almak için Ankara'ya gelen şahısları aracı alma bahanesiyle oyalayarak aracın vekaletini alıp, mağdurdan irtibatı kesip vekaletle satışı gerçekleştirip irtibat numaralarını değiştirmek gibi 3 yöntem kullandıkları tespit edildi.

ŞAFAK OPERASYONUYLA "MADRABAZLAR" ÇÖKERTİLDİ

Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Kenan Y. isimli şahsın kurduğu 16 kişilik organize çetenin evine şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 16 kişide kıskıvrak yakalandı. Çete üyelerinden 9'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 şüpheli şahıs denetimli serbest kalırken, 4 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

VATANDAŞLARI 5 MİLYON LİRA ZARARA UĞRATTILAR

Çete üyelerinin ev iş yerlerinde yapılan aramalar sonucunda, ruhsatsız tabanca, av tüfeği, pompalı tüfek, çok sayıda mermi, araç vekaleti ve satış sözleşmelerine el konuldu. Ayrıca ekipler tarafından organize çete üyelerinin işledikleri şuçlarla vatandaşı yaklaşık 5 milyon TL zarara uğrattıklarını tespit etti.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmadrabazlar  dolandırıcı