UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ELİFE YILMAZ: M. CEMCİR İLE D. DEMİRKOL EGOLARINA YENİK DÜŞÜYOR!

Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi “Ahlat Ağacı” vizyona girdiği andan itibaren konuşuluyor.

ELİFE YILMAZ: M. CEMCİR İLE D. DEMİRKOL EGOLARINA YENİK DÜŞÜYOR!

Cannes Film Festivali’nde oyuncuların kırmızı halı pozları sosyal medyanın diline düşünce; biz de toplum olarak filmin oyuncuları Murat Cemcir ve Doğu Demirkol’un diline düştük.

Ne kıskançlığımız kaldı ne de alkışlamayı bilmememiz!

Tebrik etmeyi bilmiyormuşuz; batı alkışlarmış, biz takdir etmeyi bilmezmişiz.!

Genel bir toplum analizlerinden sonra da bütün hırslarını, kırmızı halı pozuna ilk tepki veren Demet Akalın’dan çıkardılar.

Kırmızı halıda sayelerinde göremediğimiz kadın oyuncular; art arda gelen röportajlarda da yoklardı. Bu kadar eleştirilen iki beyefendinin bu krizi yönetemedikleri belliyken, diğer oyuncular olmadan röportajlara devam etme ısrarı ateşe körükle gitmekten başka bir şey değil.

SİZİN TAVRINIZ FİLMİN ÖNÜNE GEÇTİ

‘Ahlat Ağacı’ filminin başarısını herkes gibi ben de tebrik ediyorum gönülden zira; sizin öfke kusan, egonuza yenilen tavrınız, filmin önüne geçiyor. Her zaman söylerim başarı ve tecrübenin yanında kriz yönetebilme, topu göğüsleme yoksa kendi kalene gol yersin.

O çok eleştirdikleri Türk Toplumunun atasözlerinden olan “özrü kabahatinden beter” cümlesinin canlı örneği olan iki oyuncunun öfkelerinden kaçırdıkları bir detay var ki; “Ahlat Ağacı” filminin başarısını herkes konuştu alkışladı. Kırmızı halı tüm dünyada eleştirilen bir mecra. Attığın adım, bir bakış, bir gülüş… Filmlerden bağımsız kırmızı halı tek başına bir platform. Orada da eleştiriye açık bir malzeme veren sizsiniz!..

Çok da uzatmaya gerek yok; bir ADAB-I MUHAŞERET kitabı benden daha çok şey anlatır herhalde.

Elife Yılmaz

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13