UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÇOK ÖNEMLİ BİR ANALİZ İŞTE SEÇİMİN 10 KAZANANI 10 KAYBEDENİ!

İşte baştan sona okunması gereken bir yazı!

ÇOK ÖNEMLİ BİR ANALİZ İŞTE SEÇİMİN 10 KAZANANI 10 KAYBEDENİ!

KAYBEDENLER:

 

1- KEMAL KILIÇDAROĞLU VE CHP: Yüzde 22.7’de kalarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadılar. Ve artık CHP’de değişim kaçınılmaz oldu.

2- AKŞENER VE KARAMOLLAOĞLU: Çok yüksek beklentiler yarattılar ancak Meral Akşener yüzde 7.3, Temel Karamollaoğlu ise yüzde 0.9 alarak söylemlerinin tam tersinde, dibinde yer aldılar, hatta partileri kadar bile oy alamadılar.

3- RATINGLER: Bugüne dek ratingler, sonuçların en büyük belirleyicisi olurdu. Bu seçim öncesi ise TV’deki rating sonuçları hep Erdoğan aleyhine, muhalefet lehine çıktı!.. Ancak seçimde tam tersi oldu!.. Bu durum, “Denekler belirlenirken, siyasi görüşleri hiç mi alınmıyor?.. Türkiye’yi yansıtacak bir denek planlaması yapılmıyor mu?” sorularına neden olacak?..

4- SOSYAL MEDYA: Bir klasik oldu. Sosyal Medya’daki sonuçlar, tepkiler hiçbir şekilde halkı yansıtmıyor. Sanal hesapların ağırlığı, sosyal medyaya inanları yine çok büyük yanlışa sevk etti. Ayrıca sosyal medya’nın; esas medya, özellikle de televizyonlar yanında hiçbir anlam taşımadığı ortaya çıktı. Sosyal Medya, bundan böyle, sadece Ana Medya Mecraları’na malzeme taşıyan bir mecra olarak tanımlanacak.

5-ANKETLER: Bir, ikisi hariç anketlerin çoğu, Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçim kazanacağını bilemedi. Ve özellikle de MHP konusunda büyük yanılgıya düştüler.

6- YURT DIŞI-YABANCI MEDYA: ABD ve Avrupa açıkça ülkemizin iç siyasetine el attı. Ancak tahminlerinden, girişimlerine kadar toplu halde yanıldılar, kaybettiler.

7- DİP DALGADA KAYBOLAN ÜNLÜLER: Özellikle sosyal medya vasıtasıyla yayılan güya “dip dalga”, bugüne dek hep Recep Tayyip Erdoğan’ı destekledikleri bilinen bazı ünlülerin “ortadan kaybolması”na neden oldu!.. Seçim sonrası ortaya çıkan ve çıkacak olan bazı ünlüler, herkesin bu saklambacı gözlemlediğinin farkındalar mı acaba?..

8- GİZLİ GİZLİ MUHALEFET YAPAN ANCAK HİÇ BİR ŞEY YAPMAYAN İŞ ADAMLARI: Muhalefet, uzun zamandır, özellikle medya konusunda dertli… Ancak, elini taşın altına koyan yok. Özellikle, medya konusunda bir yatırım yapan, girişim yapan yok. Anadolu Ajansına kızılırken, yıllardır neden iş adamlarının desteğiyle bir ajans bile kurulmadığını konuşan da yok.

9- BODRUM-BEŞİKTAŞ ARASI YAŞAYANLAR: Hayatları Beşiktaş, Etiler, Bodrum, Çeşme gibi bir kısır döngüde geçenler, tahminler konusunda çok yanıldılar!..

10- DEDİKODUCULAR: Ayrıca Türkiye’de seçim sonrası bir iç savaş çıkacağı dedikodusunu yayanlar. En güzel cevabı da bugün Muharrem İnce’den aldılar!..

 

 

KAZANANLAR:

 

1- RECEP TAYYİP ERDOĞAN: İnanılmaz, müthiş bir eforla yüzde 52.6 gibi bir rakama ulaştı. MHP ile ittifak yapmasının da ne kadar doğru bir siyasi görüş olduğu ortaya çıktı. Ve 26 milyon oy alarak, rakipsiz olduğunu gösterdi.

2- MHP: Bitti, çöktü, yüzde 4 alamaz söylentilerinin aksine yüzde 11.1 ile seçimin en gözde partisi oldu. Devlet Bahçeli ayrıca, belki de hayatının en önemli mücadelelerinden birini vererek Meral Akşener’e karşı çok büyük prestij kazandı.

3- TV’LER: Televizyon dünyası, seçim öncesi ve seçim zamanı Türkiye’nin nabzını tutan bir numaralı mecraydı. 15 Temmuz’da da bu gücünü gösteren TV’ler, belli ki daha yıllarca medyada en büyük güç olmayı sürdürecekler.

4-BERAT ALBAYRAK-SERHAT ALBAYRAK: Berat Albayrak siyaset içerisinde, Serhat Albayrak ise medya içerisinde nefes almadan yaptıkları çalışmalarla bu zaferin ön önemli mimarlarından oldular.

5- DEMOKRASİ: Böyle bir ortamda olaysız seçim bitirmek gerçekten de çok zordu. Ancak Millet çok büyük bir sınav verdi. Seçim sonrası büyük olaylar çıkacak provokasyonlarına gelmedi.

6- HASAN DOĞAN-İBRAHİM KALIN-MUSTAFA VARANK-MAHİR ÜNAL-SÜLEYMAN SOYLU İLE TANITIM GRUBU: Erdoğan’ın yanı sıra Hasan Doğan, İbrahim Kalın, Mustafa Varank, Mahir Ünal gibi isimler bu seçimin perde arkasında en çok efor sarf eden kişiler oldular. Ayrıca Ömer Hacıbektaşoğlu ve Faruk Acar da başarılı kampanya çalışmasıyla dikkati çektiler.

7- A HABER: Seçim sonuçlarının bu şekilde çıkacağını ısrarla veren(doğru sonucu bulan) ancak sürekli “taraflı yayın” yapmakla suçlanan A Haber, sonuçlar konusunda haklı çıktı.

8- MUHARREM İNCE: Seçimi kaybetti ama yüzde 30.6 alarak partisi CHP’nin çok üstüne çıktı. Durum gösteriyor ki, CHP’nin yeni başkanı Muharrem İnce olacak.

9- YURT DIŞI EKİBİ: Ak Parti yurt dışında gerçekten de beklenenin üstünde büyük başarı elde etti. “Oyunu gör, O’yunu ver” sloganı yurt dışında çok tuttu.

10- TATİLCİLER: Seçimler ikinci tura kalsaydı, tatil planı yapmakta zorlanacak olan kişiler, bu seçim sonucuyla rahat bir nefes alıp, rahatça tatil planlarını yapmaya başladı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEROY  SEÇİM  ERDOĞAN  ANALİZ