UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CHP MYK SONA ERDİ! KILIÇDAROĞLU’UNDAN İLK AÇIKLAMA!

24 Haziran seçimlerinin ardından liderler art arda açıklama yaptı. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, herhangi bir açıklama yapmamıştı. Kılıçdaroğlu, ilk açıklamasını MYK sonrası yaptı.

CHP MYK SONA ERDİ! KILIÇDAROĞLU’UNDAN İLK AÇIKLAMA!

MYK’nın sona ermesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı.

Önce herkese çok teşekkür etti…

Kılıçdaroğlu, CHP'lilerden gelen istifa açıklamalarına, "CHP’nin bütün üyeleri, kendi aramızda oturur konuşuruz, tartışırız da" şeklinde cevap verdi.

İNCE YORUMU

İnce’nin başarısını nasıl buluyorsunuz? İnce ve CHP oyu arasında 8 puan fark var. Sizin de istifa etmeniz gerektiğini savunan, parti içinden kesim var. Olağanüstü kurultaya gidilecek mi?

Kılıçdaroğlu: Bir, Muharrem beyin CHP’den fazla oy almasını öteden beri savunduk zaten. Aksi halde nasıl cumhurbaşkanı adayı olacak? Neden Muharrem bey altı oku çıkardı? Herhalde daha fazla oy almak için. Dolayısıyla biz Muharrem beyin bütün çalışmalarına katkı verdik ve gösterdiği performansı da doğru bulduk. Hiçbir eleştiri de yapmadık. Çalıştı, genç, dinamik, enerjik. Çalıştı, mücadele etti hepsi doğrudur. CHP’den fazla oy alması kadar doğal bir şey de olamaz. Oy almasaydı büyük sorun çıkacaktı. Ama beklentinin altında kaldı; kendi ifadesi.

Partide ne olacağına ne biteceğine partiler karar verir. 9 ay sonra yerel seçimler var. İkinci duvarın kalan kısmını orada yıkacağız. Çok daha güçlü bir sonuç elde edeceğiz, bir tarafa yazın. Bütün veriler bunu gösteriyor. Arkadaşlarıma üç konuda talimat verdim. Hep beraber çalışacaklar. Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur. Kendisine yol arayan kişilerin bu partide işi yoktur. Bu partiye geleceklerin ortak hedefleri, ortak özlemleri olmak zorundadır. Bizim hedefimiz bu.

Bireysel çıkar peşinde koşup da “milletvekili olmadım, ben şimdi eleştireceğim” Bu koltuk sevdasına tutulanların bizim partimizde yeri yoktur.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERkemal kılıçdaroğlu