UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ALİ KÜÇÜKBALÇIK NEDEN KENDİNİ “KİBARİYE’NİN EŞİ” DİYE TANITTI?

Türkiye’nin önde gelen yazarları bugün köşelerinde hangi konuları değerlendirdi...

ALİ KÜÇÜKBALÇIK NEDEN KENDİNİ “KİBARİYE’NİN EŞİ” DİYE TANITTI?

Sina Koloğlu- Milliyet

Kaçak mı izleniyor?

Advanced TV Network, İsveç Malmö merkezli bir şirket. Sitelerine girdim, “Dünyanın en büyük Arapça IPTV sağlayıcısı bir kuruluş” diye yazıyor. Korsan yayın yaptığı gerekçesiyle dava açılmış, hapis ve para cezasına çarptırılmış yöneticileri... Tarihi bir karar olarak nitelendiriliyor. ABD, Yunanistan, Danimarka ve Kanada’da da faaliyet gösteriyormuş. Habere göre tam 2 bin TV kanalı servis ediyormuş. Ağırlıklı olarak Arap ve Türk TV’leri, muhtemel diziler. Özetle, kendi şifreyi çözüyor, müşteriye yeniden yayın hizmeti veriyor. Türk dizilerinin korsan dublajla izlendiği yolunda haberler geliyordu. Sanırım bu örnek de bunun bir başka şekli oluyor. (Kaynak; Télé Satellite et Numérique sitesi)

Seslendirmeleri kim yapıyor?

Şu aralar malum dizilerimiz dünya pazarının vazgeçilmezleri arasında... Seslendirme, bu işin en önemli ayağı... Oyuncunun tipi hoşuna gider tamam da ya seslendirme iyi değilse? Merak ederdim bu işleri kim yapıyor diye. Ve bir haberde bu gerçeği öğrendim. 33 seslendirme stüdyosu bulunan ve Türk dizilerinin neredeyse bütününü seslendiren Universal Cibergia Dubbing... Benim gördüğüm Kanal D, Atv, Global Agency ve önemli yerli dizi pazarlama kuruluşu Calinos önemli müşterileri arasında yer alıyor.

En önemli müşterilerimiz

Şirketin CEO’ su Liliam Hernandez’le bir söyleşi yapılmış. Fransızca ve Portekizce konuşulan topraklarda Türk dizilerinin iyi iş yaptığını söylüyor.  “Şu sıralar Afrika Canal+için ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’nin dublajını yapıyoruz. Türk içeriklerini genişletmeye devam ediyoruz. Bütün Türk dizi yapımcıları bizimle çalışmak istiyor. Latin Amerika’da yaygınlaşması için elimizden geleni yapıyoruz. Afrika pazarına girdiler. Fransızca ve Portekizce dublajlarını yapıyoruz’” diyor. (Kaynak: World Screen/TV Latina)

‘YAPRAK DÖKÜMÜ’ OLMAK İSTEMİŞ

Müzikleriyle bu havaya bürünmüş TRT 1’in ‘ağır dizisi’ ‘Elimi Bırakma’... Fragmanında Seray Gözler’in sahnesiyle ilgimi çekmişti doğrusu... Alina Boz’la Alp Navruz oynasın diye iyi bir ekip de kurulmuş aslında. Ortaya tüm melodram unsurlarının resmi geçit yaptığı bir dizi çıkmış. Devamına bakmak lazım.

Mesut Yar- Posta

Ekran tarihinin ‘EN’ dizileri...

Hazır ekranlarda benzeri görülmemiş bir boşluk yaşanıyorken, bir süredir yapıp kenara koyduğum anket sonuçlarını sizinle bölüşsem mi acaba?

EN İYİ BEŞ AİLE DİZİSİ

Tüm yanıtları gelmiş geçmiş kategorisi içinde değerlendirdik. Bu sayfada sıklıkla sorduğum “sizce” ya da “ne dersiniz?” sorularına gelen yanıtlardan derlendiler. Bu zorunlu notu düştükten sonra sıralamayı da verelim. İlk beş arasında zirvede “Süper Baba” yer aldı. “Ferhunde Hanımlar” ikinci, “Bizimkiler” üçüncü, “Ekmek Teknesi” dördüncü ve “Çocuklar Duymasın” beşinci oldu.

EN İYİ BEŞ ENTRİKA DİZİSİ

Beş kıta yüz küsur ülkede dizilerimiz izleniyorsa bu başlıktaki entrika ekinin katkısı büyüktür. Gelmiş geçmiş en iyi beş entrika dizisi içinde zirvede “Aşk-ı Memnu” yer aldı. “Kara Melek” ikinci, “Melekler Adası” üçüncü sırada kendine yer buldu. Dördüncü sırada “Güllerin Savaşı” yer alırken beşinciliği “Fazilet Hanım ve Kızları” aldı...

EN İYİ BEŞ AŞK DİZİSİ

Aşk ekranda her daim iş yaptı. Hele ki diziler söz konusuysa. Bu kategoride birincilik “Binbir Gece”nin oldu. “Dudaktan Kalbe” ikinci sırada yer alırken, “Ihlamurlar Altında” üçüncü sırayı aldı. “Asmalı Konak” efsanesini dördüncü sırada görürken beşincilik “Bir İstanbul Masalı”nın oldu.

EN İYİ BEŞ KOMEDİ DİZİSİ

Ekranda neredeyse hiç güçlü mizah kalmadı. Ama komedi dizisi denince akla beş rakamını çok aşan sayıda isim geldi. İlk beş ise şöyle sıralandı: “Avrupa Yakası”, “Geniş Aile”, “Kardeş Payı”, “Ulan İstanbul” ve “Yalan Dünya”...

EN İYİ BEŞ DÖNEM DİZİSİ

Dönem dizilerinde çığır açan (siyah beyaz ekranı saymazsak) ilk dizi “Muhteşem Yüzyıl” oldu. İkinci sırayı birkaç sezondur fırtına gibi esen “Diriliş Ertuğrul” aldı. Üçüncü sırada daha yakın dönemi anlatan “Öyle Bir Geçer Zaman ki” yer alırken dördüncülüğe “Elveda Rumeli” oturdu. Beşincilik “Hatırla Sevgili”nin oldu...

EN İYİ BEŞ ÇOCUK DİZİSİ

Bir zamanlar o kadar çoktular ki artık yerlerinde yeller esiyor. Fantezi dünyası geniş çocuk dizileri arasında birinci sırada “Sihirli Annem” yer aldı. İkinci sırayı “Selena” alırken, üçüncülük “Acemi Cadı”nın oldu. Dördüncü sırada yer alan “Bez Bebek” ve beşinci sıraya oturan “Pulsar”ı da eklersek liste tamamlanır...

EN İYİ BEŞ GENÇLİK DİZİSİ

Yaz dizilerinin tamamı gençlik dizisi gibi. Ama unutulmayanları bir hayli az. Bu kategoride zirvede yer alan dizinin adı “Kavak Yelleri”. Hemen ardından gelen “Arka Sıradakiler”i “Güneşin Kızları” izledi. “Pis Yedili” dördüncü sırada yer alırken beşincilik “Çilek Kokusu”nda kaldı...

EN İYİ BEŞ OTANTİK DİZİ

Otantik dizilerimiz hiç bitmedi. Kimi Kapadokya’da kimi daha Doğu’da çekildi. Ama ilk sırayı “Zerda” aldı. İkinci sırada “Sen Anlat Karadeniz”, üçüncü sırada ise “Aşkın Dağlarda Gezer” yer aldı. “Fırtına” isimli Karadeniz dizisinin hemen ardından beşinci sıraya “Gurbet Kadını” oturdu...

EN İYİ BEŞ POLİSİYE DİZİ

Polisiye konusunda çok da hasat çıkaramadık. Ama çıkanlarda fena çıkmadı. Gelmiş geçmiş en iyi polisiye dizisi olarak “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi” ilk sırayı haklı olarak elde etti. İkinci sırada yer alan “Arka Sokaklar”ı tekrarlarıyla hâlâ gündemde olan “Kanıt” izledi. “Hırsız Polis” dördüncü sıraya yerleşirken “Ufak Tefek Cinayetler” listeye son anda katıldı...

EN İYİ BEŞ AKSİYON DİZİSİ

Son 10 yılda aksiyon dizileri hayatımızda daha çok yer almaya başladı. Bu işin kapısını “Deli Yürek” araladı. “Kurtlar Vadisi” serisi ikinci sıraya yerleşirken, “İçerde” üçüncü oldu. Dördüncü sırada yer alan “Söz”ü “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” takip etti...

EN İYİ BEŞ UYARLAMA DİZİ

Son üç sezondur uyarlama dizi işi patladı gidiyor. En iyi uyarlama dizi “Anne” oldu. Hemen ardından gelen “Galip Derviş”i üçüncü sıraya yerleşen “Kadın” izledi. “Umutsuz Ev Kadınları” dördüncü sıraya yerleşirken beşincilik “Bizim Hikaye”de kaldı!

Özay Şendir – Cadde

Kimliği, Kibariye’nin eşi...

Kibariye’nin sesini severim, olduğundan farklı gözükme çabasına girmeyen doğal halini daha çok severim. Biraz para ve şöhrete kavuşunca, üzerine sahte asalet havaları takmaya çalışanların çok olduğu bir dünyada, saygı duyulacak bir davranış doğal olmak ve yapmacık tavırlar sergilememek.

Her neyse, ona karşı duygularım bu, ama anlamadığım şeyler oluyor son zamanlarda. Bir sürü yerde, bir adama dair haberler ‘Kibariye’nin eşi’ diye yapılıyor.

Ya ismi yok mu bu adamın? Neden sadece sıfatı kullanıyor diye medyaya kızarken, Bodrum’dan gelen bir haber çok şaşırttı beni.

Kibariye’nin eşi ki bir adı da varmış, Ali Küçükbalçık, arkadaşlarıyla Bodrum’da bir plaja gitmiş. Gelen hesaba itiraz etmiş ya da para mı yetmemiş bilmiyorum artık, tartışma sırasında kendisini “Ben Kibariye’nin eşiyim” diye tanıtmış.

Erkek ya da kadın fark etmez, birinin eşi olma sıfatını, adının önüne koyanları anlayamıyorum ve anlayamayacağım...

Tek sermaye aldatılmak mı?

İnsan kendisine acımayı seven bir canlı türü, sorsanız, herkes dünyanın en büyük acılarını kendisinin çektiğini düşünür. Bu illa savaş ya da felaket olmak zorunda değil, bazen aşk acısından söz edilir bazen  profesyonel yaşamda olan bitenden bazen de aile talihsizliğinden... Fark etmez, her insanın hayat hikayesinde acıklı bulduğu bir bölüm vardır.

Teve2 ekranlarında hayatımıza dönen ‘İkinci Sayfa’ programında Demet Şener’i izlerken geldi bunlar aklıma...

Neredeyse son bir yıldır verdiği tüm röportajlarda aldatılma sürecini anlatıyor Şener. Angelina Jolie, Adriana Lima, Jennifer Lopez ve Julia Roberts, aldatılan dünyaca ünlü güzel kadınlar, Türkiye’den de Hülya Avşar’dan başlayıp, Aysun Kayacı’ya kadar bir sürü isim sayabilirim. Sonuçta adını verdiğim kadınlardan tek biri bile, aldatılma hikayesiyle bu kadar uzun süre gündemde kalmadı.

Bu başarı mı, yoksa aldatılmak tek sermaye mi, gerisine siz karar verin lütfen...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13