UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ROMANTİK ÇİFTLER İÇİN MUHTEŞEM BALAYI ROTALARI!

Balayında gidilecek yerler birçok çift için zor seçimlerin olduğu sancılı dönemlerdir. Biz de lider tur operatörü Prontotour’un derlediği muhteşem balayı rotalarını haberimizde sizlerle buluşturuyoruz.

ROMANTİK ÇİFTLER İÇİN MUHTEŞEM BALAYI ROTALARI!

Yaz ayları, çiftlerin hayatındaki en anlamlı “Evet” kelimesini söyleyerek mutlu bir adım olan evliliği en çok gerçekleştirdiği aylar olarak dikkat çekiyor.

Yoğun tempoda geçen hazırlık dönemi ve eş-dostla yapılan muhteşem bir düğünün sonrasında tüm stresi atmak için güzel bir balayı tatili olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

“Dünyayı Bir Bilene Sor” mottosuyla seyahatseverleri benzersiz keşiflere çıkaran Prontotour, bu özel tatil için çiftlere unutulmaz balayı rotaları sunuyor.

İşte Prontotour’un çiftlere rüya gibi bir balayı tatili sunduğu cennet rotalar… 

BEYAZ KUMLARDAN TURKUAZ SULARA: MALDİVLER

Çiftlerin en çok tercih ettiği balayı noktalarından biri olan Maldivler’de kendinizi okyanus manzaralı bir tablonun içerisinde hissedeceksiniz. Doğanın tüm cömertliğiyle en güzel manzaralarını sunan egzotik takımadalarda, sadece sizin kullanabileceğiniz bir havuz, havuzdan doğrudan okyanusun berrak sularına geçme şansı, gün doğumunu ve gün batımını isterseniz okyanus üzerindeki hamaktan isterseniz de yatağınızdan izleme fırsatı bulunuyor. Maldivler, sabah ve akşam balığa çıkma, plaj voleybolu, rüzgar sörfü, katamaran, su kayağı, kano, masa tenisi, bilardo, jimnastik, sörf ve dalış gibi her türlü imkanı seyahatseverlere sunuyor.

CENNET KÖŞE: TAYLAND

Güney Asya’nın en popüler ülkesi ve turizm cenneti Tayland, maceraperest, gözü uzak coğrafyalarda olan, değişimi ve farklılığı gözeneklerinde hissetmek isteyen çiftleri tropik atmosferiyle büyülüyor. Seyahat tutkunları dünyanın en ilginç coğrafyalarından biri olan bu ülkede ister yüzen kayıklarda alışveriş yapıp tropik meyveleri tadabiliyor, isterse de Hollywood filmlerine set olmuş kumsallarda yaz güneşinin keyfini sürebiliyor. Phuket, Bangkok, Pattaya, Ko Samui ve Khao Lak Tayland’ın en ünlü doğal akvaryumları…

AŞKIN ADASI: BALİ

Güney Asya’nın incisi Bali de çiftlerin en çok tercih ettiği balayı destinasyonları arasında yer alıyor. Beyaz kumsalları, okyanus mavisi, renkli gece hayatı ve geleneksel mimarisiyle egzotik bir rüyada hissettiriyor. Sörf dersleri, yoga odası, su sporları, dalış gibi aktivitelerle tatiliniz renkleniyor.

Tanrıların adası olarak bilinen Bali, her tarzdan çiftleri mutlu edecek ideal seçenekler sunuyor. Romantik bir çiftseniz, yemyeşil alanlarda yürüyüş yapabilir, ormanlarda maymunlarla karşılaşabilirsiniz. Dans etmeyi seviyorsanız da sabahın ilk ışıklarına kadar çılgınca eğlenme şansına sahipsiniz. Çünkü Bali’de olağanüstü gece kulüpleri mevcut. Peki ruhunuzun aydınlanmasını istemez misiniz? O zaman paha biçilemez tapınak ve mabetleri ziyaret edebilirsiniz. Ancak biz tatilde dinlenmek ve gün boyu güneşin altında uzanmak istiyoruz diyorsanız, Bali bu anlamda muhteşem plajlara sahip. Turkuaz denizi ve harika kumsalları sizi baştan çıkaracak güzellikte. Kısacası Bali her çiftin mutlu bir şekilde ayrılacağı yerlerin başında geliyor.

RENKLİ VE EGZOTİK: SEYŞELLER

Hint Okyanusu’nun turkuaz suları, sonsuz palmiye ağaçları ve renkli tropikal bahçeleri Seyşeller’in ünlü bir balayı mekanı olmasına yetiyor. Yeni evli çiftler için cennetten bir köşe olan adalarda, deniz mahsulleriyle yapılmış leziz yemekleri deneyimleme fırsatı bulunuyor. Balık avı, rüzgar sörfü ve şnorkelli yüzme, karaoke, motorlu-motorsuz su sporları, sıcak su havuzu, fitness merkezi, sauna, golf sahası gibi imkanlarla lüks otellerde çiftler en özel anların tadını çıkarıyor.

Le Morne dağının görkemiyle büyüleneceğiniz Mauritius, pırıl pırıl mavi suları ve doğa harikası manzaralarıyla, Prontotour’un balayı için Doğu Afrika alternatifleri arasında yerini alıyor.

EGE’NİN YILDIZI: SANTORİNİ

Yunanistan’ın özellikle son dönemlerde parlayan yıldızı Santorini, harika bir balayı tatili geçirmek isteyenlerin gözdesi durumunda. Yapılan değerlendirmelerde yeni evlenen çiftlerin Santorini’yi popüler balayı rotalarından biri olarak gördüğü belirtiliyor. Genel olarak Santorini, jet sosyetenin adresi olarak gösteriliyor. Burada tek başınıza ya da arkadaş grubuyla da çok fazla eğlenebilirsiniz. Ancak her şeyi bir kenara bırakın ve bu muhteşem adayı sevdiğiniz insanla keşfedin. Mavi ve beyazın hakim olduğu adada sokaklarda el ele yürürken, akşam saatlerinde güneşin batışını seyredip romantik dakikalar yaşayabilirsiniz.

BİR PERİ MASALI: KAPADOKYA

Romantik tatil rotaları arasında Türkiye’den de bir yer bulunuyor. Kapadokya, sevdiğiniz insanla romantik bir balayı tatili için harika bir yer olarak karşınıza çıkıyor. Peri bacalarıyla masal gibi bir görünüme sahip olan Kapadokya’da sizin yapmanız gereken tek şey kendinizi rüya gibi ortamın içine bırakmak… Mağara içinde yer alan kiliseler, peri bacaları ve tabii ki yapacağınız bir balon turuyla sevdiğiniz kişiyle bambaşka bir balayı geçirebilirsiniz. Türkiye’de aşkın rotası olarak tanımlanan Kapadokya’yı sevgiliniz ya da eşinizle gezerek romantik bir tatil yaşayabilirsiniz.

IŞIĞIN ŞEHRİ: PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’e gidenler burayı çoğu kez “Işığın Şehri” olarak ifade ediyor. Paris, romantik çiftlerin ziyaret etmesi gereken şehirlerin başında geliyor. Akşam saatlerinde ışıl ışıl olan Eyfel’i sevdiğiniz insana sarılarak seyretmek, Champs-Elysees (Şanzelize) Caddesi’nde yürümek ve ressamların yaşadığı Montmartre Bölgesi’nin otantik sokaklarını keşfetmek… Kabul etmek gerekir ki, Paris, aşkın doruklarda yaşandığı dünyanın en özel şehirlerinden biri. Zaten yapılan araştırmalarda da özellikle her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’nde şehir adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Avrupa’nın en özel şehirlerinden Paris, her daim romantik havasını asla kaybetmiyor.

TARİH, SANAT VE ROMANTİZM: PORTO

Portekiz’in başkenti Porto, deniz kenarında yer aldığı için geçmiş dönemlerden beri romantik Avrupa şehirleri arasında özel bir konumda bulunuyor. Tarihi evleri, Barok mimariye sahip kiliseleri ve limandaki fabrikaları şehrin tanınmasına ciddi katkıda bulunuyor. Porto günümüzde de şöhretini hala koruyor. Romantik çiftleri etkileyecek güzelliklere sahip olan şehirde, 2000 yıldır şarap üretilen Duoro Vadi’sindeki üzüm bağlarını ziyaret edebilir, şarap kültürü hakkında birçok bilgiye sahip olabilirsiniz. Ayrıca şehrin otantik mekanları, romantik çiftleri fazlasıyla büyülüyor.

ZAMANIN DURDUĞU ROMANTİK AMALFİ SAHİLLERİ

Doğal ve mimari güzellik olarak adlandırılan Amalfi Sahilleri, sadece İtalya’nın değil aynı zamanda dünyanın en güzel tatil yerleri arasında bulunuyor. Deniz manzaralı tipik İtalyan köylerinde eşinizle yürüyüşler yapabilir, Orta Çağ’dan kalma kiliseleri, bahçeleri ve müzeleri ziyaret edebilirsiniz. Burada zamanın çok yavaş aktığına şahit olacaksınız. Akşam saatlerinde deniz manzaralı bir restorana geçip eşinizle sessiz ve baş başa bir yemek yiyerek, Akdeniz romantizminin keyfini çıkaracaksınız. Amalfi Sahilleri her yönüyle unutulmaz bir balayı vaat ediyor. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbalayı