UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KUŞADASI’NDA BÜYÜK ALARM! ÇEVRECİLER HAREKETE GEÇTİ!

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası’nın tek sulak alanı konumundaki Kocagöl yapılaşma ve kirlilik tehdidi altında kaldı.

KUŞADASI’NDA BÜYÜK ALARM! ÇEVRECİLER HAREKETE GEÇTİ!

Son 40 yılda etrafı tamamen yazlık sitelerle çevrilen Kocagöl’ün küçük bir göle dönüşmesiyle birlikte Kuşadası’ndaki çevreciler harekete geçti.

Kuşadası’nda 'Kocagöl' alarmı Kocagöl’ün yaşadığı tehlikeye dikkat çeken bir açıklama yapan Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, geçen 40 yıllık süreç içerisinde Kocagöl’ün sazlıklarının yakılarak ve temizlenerek arazi açılımı yapıldığına dikkati çekti.

Kuşadası’nda 'Kocagöl' alarmı Başkan Sürücü, "Göl için çok önemli olan sazlıkların halen tahrip edildiği gözlenmiştir. Aynı zamanda gölü besleyen Samson Dağı’ndan gelen bazı derelerin ve kanalların üzeri kapatılarak yol yapıldığı da görülmüştür. İl Özel İdaresi zamanında Kocagöl’e göldeki ekosistem, çevre hassasiyetleri düşünülmeden, Kuşadası sahillerinin en güzel plajlarının olduğu bölge olmasına rağmen balık üretim çiftliklerinin kurulmasına izin verilmiştir. Balık çiftliklerinden gelen ve çevredeki sitelerden kaçak olarak göle bağlanan pis su borularıyla Kocagöl kirletilmekte ve bu kirlilik denize ulaşmaktadır" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKUŞADASI  ALARM  KOCAGÖL