UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TRUMP BU SEFER DE 'GOOGLE'I HEDEF ALDI!

ABD Başkanı Donald Trump, Google'da yapılan arama sonuçlarının "hileli" olduğunu iddia ederek, Amerikalı teknoloji şirketinin Cumhuriyetçi medyayı engellediğini öne sürdü.

TRUMP BU SEFER DE 'GOOGLE'I HEDEF ALDI!

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Google'da 'Trump  haberleri' araması yapılınca sadece sahte haber medyasının sonuçları  gösteriliyor. Yani benim ve diğerleri için hileli, neredeyse bütün haberler kötü.  Sahte CNN öne çıkıyor. Cumhuriyetçi/Muhafazakar medya engelleniyor. Yasa dışı?"  ifadelerini kullandı.

Ayrıca, paylaşımında, Google'da 'Trump Haberleri' araması yapıldığında  çıkan sonuçların yüzde 96'sının ulusal ve sol eğilimli medyadan geldiğini iddia  eden Trump, "Bu çok tehlikeli. Google ve diğerleri muhafazakarların sesini  bastırıyor, iyi olan bilgi ve haberleri ise saklıyor. Bizim neyi görüp  göremeyeceğimizi kontrol ediyorlar. Bu çok ciddi durum, ele alınacaktır!"  yorumunu yaptı.

"ARAMALAR SİYASİ GÜNDEM OLUŞTURMAK İÇİN KULLANILMIYOR"

Trump'ın paylaşımının ardından, Amerikalı teknoloji devi Google'ın ana  kuruluşu Alphabet ise söz konusu iddialara yanıt olarak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Aramalar siyasi gündem oluşturmak için kullanılmıyor.  Arama sonuçları herhangi bir siyasi ideolojiyi ön yargılı kılmıyor." ifadeleri  kullanıldı.

Arama sonuçlarındaki sıralamanın siyasi düşünceleri etkilemek için  oluşturulmadığı bilgisine yer verilen açıklamada, kullanıcılar için arama  sonuçlarının kalitesinin korunması için algoritmalara her yıl yüzlerce yenilik  getirildiği aktarıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDonald Trump  trump google  google  trump