UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

NASIL PASPAS YAPILIR DEYİP İSTİSMAR ETTİ!

Kayseri’de bir ortaokulda 11 yaşındaki kız çocuğuna ‘nasıl paspas yapılacağını göstermek’ bahanesiyle ya da harçlık vererek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan okulun eski hizmetlisine 5 yıl 2 ay 11 gün hapis cezası verildi.

NASIL PASPAS YAPILIR DEYİP İSTİSMAR ETTİ!

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık M.E.B.(60) ile mağdure A.A.(11), şikayetçi annesi Ş.A. ve avukatlar hazır bulundu.

Savcılık iddianamesinde Melikgazi ilçesi Ambar Mahallesi’nde bir ortaokulda hizmetli olarak görev yapan tutuksuz sanık M.E.B.’nin 2017-218 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında mağdureye karşı farklı zamanlarda ‘nasıl paspas yapılacağını göstermek’ bahanesiyle arkasında geçip vücuduna dokunduğu, değişik günlerde harçlık verdiği ve bazı zamanlarda öptüğü, eylemlerinin sarkıntılık boyutunda olduğu, 12 yaşından küçük mağdureye karşı ‘sarkıntılık boyutunda cinsel istismar’ suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Pedagog eşliğinde ifade veren 11 yaşındaki A.A., “Bizim okulda temizlik işleri yapar. İlk başlarda verdiği 1-2 TL harçlıkları iyi niyetli olduğunu düşündüm. Daha sonra kötü niyetli olduğunu anladım. Bir gün TÜBİTAK forması gelmişti, öğretmenimden çekindiğim için M.E.B. amcadan istemiştim. O da ‘bir öpücük verirsen ayarlayabilirim’ deyince ben de kabul etmedim. Bir gün sınıfta teneffüs saatinde yanlışlıkla dokunmuş gibi vücuduma elledi. Bir de tuvalet temizlerken kimsenin olmadığında aynısını yaptı. Şikayetçiyim” diye konuştu.


Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık M.E.B.’ye ‘sarkıntılık düzeyince çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 5 yıl 2 ay 11 gün hapis cezası verdi. İstinaf ve Yargıtay sürecini göz önüne alan mahkeme, sanığa yurtdışı yasağı ile adli kontrol şartı uyguladı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKAYSERİ  ÇOCUK  İSTİSMAR