UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KÜÇÜKKEN BACAKLARINI KAYBEDEN CANAN, ARTIK YÜRÜYEBİLİYOR!

Küçüklüğünde geçirdiği kaza sonrasında bacaklarını kaybeden ve 3 yıl önce de protez bacak yaptırmak isterken dolandırılan 22 yaşındaki Canan Kılıç, Esenyurt Belediyesi'nin yardımıyla protez bacaklarına kavuştu. Kılıç, artık sağlıklı şekilde yürüyor hatta koşabiliyor.

KÜÇÜKKEN BACAKLARINI KAYBEDEN CANAN, ARTIK YÜRÜYEBİLİYOR!

Esenyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılan Canan Kılıç, 9 yaşında geçirdiği kaza sonucu iki bacağını da kaybetti.

Bacaklarını kaybetmesi sonucu yaşamını büyük ölçüde etkileyen bu durumdan kurtulmak isteyen Kılıç, yaklaşık 3 sene önce bir şahıs vasıtasıyla protez bacak yaptırmak istedi.

Siparişi alınan, bacaklarının kalıpları çıkartılan Canan’ın protez bacaklarını yapacağını söyleyen kişi, parasını aldıktan sonra kayıplara karıştı.

O dönem babasını da kaybeden Canan’ın imdadına Esenyurt Belediyesi yetişti. Canan ile iletişime geçen belediye, Canan’a yeni protez bacak yaptırdı. Protez bacaklarına kavuşan ve yürüyüşe onlarla katılan Canan, 3 kilometre boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadı.

“PARAMI ALDIKTAN SONRA ORTADAN KAYBOLDU”

Dolandırıldığı süreci ve sonrasını anlatan Kılıç, "Rahmetli babamla bacaklarımı yaptırmak için sipariş verdik. Her cumartesi gidiyorduk. Hatta prova yaptırdık, kalıplarım dükkanda duruyordu.

Ama beni dolandıran şahıs herhalde benim kalıplarımı satmış. Paramı da aldıktan sonra ortadan kayboldu. Babam ölümüne bir hafta kala, kapısının altına kağıt koymuş, ‘Kızımın ayakları ne halde? Size ulaşamıyoruz’ diye. Arayıp soran olmadı" diye konuştu.

“BENİ BIRAKSANIZ KOŞACAK DERECEDEYİM”

Sesini duyurduktan sonra telefonlar geldiğini dile getiren Kılıç, “Başkanımız bir baba gibi arkamızda durduğu için ben kimseye minnet duymadım. Şu an çok mutluyum. 2 buçuk senedir platin kırılıyordu, ben bantlıyordum. Arkadaşlarımın yanına gidemiyordum. Bu park benim çocukluğumun geçtiği yer. Şu an çok güzel bir duygu. Beni bıraksanız koşacak derecedeyim" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERprotez  bacak  yürümek