UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA BU TARİHTE TÜM UÇUŞLAR DURDURULACAK!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, 31 Aralık tarihinde Atatürk Havalimanı’nda uçuşların durdurulacağını, tüm yerli ve yabancı uçuşların o tarihten itibaren İstanbul Yeni Havalimanı’ndan yapılacağını açıkladı.

ATATÜRK HAVALİMANI’NDA BU TARİHTE TÜM UÇUŞLAR DURDURULACAK!

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına katılan DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, burada soruları yanıtladı.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın 6 yıl süren bir proje olduğunu belirten Ocak, proje ile Türk sivil havacılığın yeniden yazılacağını söyledi.

29 Ekim-31 Aralık tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı’ndan 5 iniş 5 kalkış olmak üzere bağlantısı olmayan 10 uçuş gerçekleşeceğinin altını çizen DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak şunları söyledi:

Türk Hava Yolları belirlenen tarihlerde günde 5 iniş ve 5 kalkış olmak üzere 10 uçuş buradan yapacaklar. Bunlar bağlantısız uçuşlar olacak. 31 Aralık’tan sonra tüm yerli ve yabancı havayolu şirketleri her türlü ticari uçuşunu iç hat ve dış hat uçuşlarını buradan yapacaklar ve Atatürk Havalimanı’nda ticari faaliyet sonlandırılacak.

Sadece müstakil kargo uçuşları ve genel havacılık faaliyetleri Atatürk Havalimanı’ndan devam edecek, bakım onarım hangarları ikram tesislerimiz burada yapılana kadar orada devam edecek ve Türk Hava Sahası’nı yönettiğimiz yaklaşma merkezimiz yine Atatürk Havalimanı’nda bir müddet daha bu faaliyetler devam edecek."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERATATÜRK HAVALİMANI