UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SILA-AHMET DAVASINDA ADLİ TIP’TAN YALANLAMA GELDİ!

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, Sıla Gençoğlu hakkında çıkan "Adli Tıp'tan morluklar belli değil raporu" şekilde çıkan haberlerin doğru olmadığını, görüntüleri yönelik kurum olarak bir inceleme yapmadıklarını söyledi.

SILA-AHMET DAVASINDA ADLİ TIP’TAN YALANLAMA GELDİ!

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı, "Adli Tıp'tan morluklar belli değil raporu", "Sıla Ahmet Kural soruşturmasından Adli Tıp karar verdi", "Adli Tıp'tan morluklar belli değil" şeklindeki başlıklarla sunulan haberlere ilişkin yazılı açıklama yaparak haberleri yalanladı.

"ADLİ TIP KURUMU BÖYLE BİR RAPOR HAZIRLAMADI"

Soruşturma dosyasına giren görüntülerle ilgili Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporun savcılığa gönderildiğine dair bilgilerin gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Haberlerde yer alan 'Soruşturma dosyasına giren görüntülerle ilgili Adli Tıp Kurumu raporu Savcılığa gönderildi; raporda görüntülerin orijinal olduğu ve vücudundaki morlukların belli olmadığı bildirildi' ifadeleri, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanmış böyle bir rapor olmadığından gerçekleri yansıtmamaktadır.

"ADLİ TIP'A GÖRÜNTÜLERİ İNCELEMEYE YÖNELİK TALEP GELMEDİ"

Adli Tıp Kurumundan söz konusu görüntülere yönelik herhangi bir inceleme talep edilmemiş olup, haberlerde atıfta bulunulan rapor kurumumuz tarafından hazırlanmış bir rapor değildir."

ADLİ TIP 1 KASIM 2018 TARİHİNDE RAPOR VERMİŞ

Öte yandan Adli Tıp’tan gelen “morluklar orijinal değil” raporunu biz vermedik açıklamasından sonra ise davada yer alan tek Adli Tıp raporuna Hürriyet’te yer verildi.

Daha önce de Sıla’nın vücudundaki darp izlerine dair alınan sağlık raporuna ilişkin bir akademisyen görüşü, Kural’ın avukatları tarafından dosyaya sunulmuştu. Bu görüşte de Sıla’nın vücudundaki yaralanmaların oluş şeklini net bir şekilde tarif edilmediği belirtilerek Sıla’nın aldığı raporun bilimsel bir niteliğinin olmadığı savunuluyordu. Sıla’nın avukatları bu raporun da ‘resmi’ bir rapor değil; uzmanların görüşünü içeren bir değerlendirme yazısı olduğu açıklamıştı.

ADLİ TIP RAPORU, ÖZEL HASTANENİN RAPORUNA DAİR

Soruşturma dosyasında tek bir Adli Tıp Raporu var. 1 Kasım 2018 tarihli rapor, Sıla’nın özel bir hastaneden aldığı raporun incelenmesinden elde edilen neticeleri içeriyor. Rapora göre Sıla’nın vücudunda ‘yumuşak doku lezyonlarına neden olan’ yaralanma yaşamını tehlikeye sokacak bir nitelikte değil, basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek nitelikte olduğu ayrıca herhangi bir kemik kırığının olmadığının bildirildiği belirtiliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsıla  ahmet kural