UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AK PARTİ’DEN SEÇİM SONUÇLARINA İLİŞKİN FLAŞ AÇIKLAMA!

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin İstanbul İl Başkanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yavuz, "Gerçekten demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim dersem herhalde fazla abartmış olmam" dedi.

AK PARTİ’DEN SEÇİM SONUÇLARINA İLİŞKİN FLAŞ AÇIKLAMA!

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin İstanbul İl Başkanlığında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ali İhsan Yavuz'un açıklamaları şöyle;

"TARİHİN EN ŞAİBELİ SEÇİMİDİR"

Yavuz, “İstanbul'da durum hiç anlatıldığı gibi değildir dedik. Teşkilat mensubu arkadaşlarımız üzerinden bu verileri bir sisteme aldık. İlk incelemede gerçekten çok ilginç veriler ile karşılaştık. Gerçekten demokrasi tarihimizin en büyük şaibelerinden biridir bu seçim dersem abartmış olmam. Sandıkta bir başkan kamu görevlisi kura ile belirleniyor. Sandık en son kapatıldığı esnada sayıma geçiliyor. İlk iş olarak pusulalar sayılırken iki üye sayım döküm çizelgesine bunu işliyor. Bir üye okunurken yazıyor ve o sonucuna herkes katlanıyor, doğru kabul ediyor. Sonra sandık kuruluna aktarılıyor. Seçim Kurulu'nda torbalar teslim ediliyor. Veriler görevliler tarafından giriliyor. Sonra birleştirme tutanakları hazırlanıyor. Müşaitler ve temsilciler orada olma hakkına sahip. Sonra şikayet ve itiraz süreçleri işliyor. Biz şuanda ayrıca bir sonuç alım sistemi kurduk. Tüm bu girişleri kendi görevlilerimizinkilerle karşılaştırdık.

Biz İstanbul'da durum anlatıldığı gibi değil dedik. Bunu yaparken kendi verilerimize güveniyorduk. Biz bu verileri biz bir sisteme aldık. Bu sistem çok gelişti. Sonuçları çok hızlı bir şekilde alıyoruz. Bu çelişkiyi görünce ben de İstanbul'a intikam ettim. Hazırlıklarımızı yaptık. Daha ilk incelemede gerçekten çok ilginç verilerle karşılaştık. Gerçekten bu seçim tarihin en büyük şaibelerinden biridir dersem abartmış olmam. Niye böyle söylüyoruz. İlk incelemeden başlayarak gördük ki, çok büyük hatalar, usulsüzlükler var. Bu hataları tek tek belirleyelim ve gerekli kurullara itirazlarımızı yapalım istedik.” dedi.

“OYLARIMIZ BAŞKASINA YAZILDI”

Biz İstanbul'da durum anlatıldığı gibi değil dedik. Bunu yaparken kendi verilerimize güveniyorduk. Biz bu verileri biz bir sisteme aldık. Bu sistem çok gelişti. Sonuçları çok hızlı bir şekilde alıyoruz.

Oylarımız başkasına yazıldı. Verilerimize güveniyoruz.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERakp