UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DOKTORA ŞİDDETE ACİL SERVİS DERSİ!

Doktor Ahmet Şimşek, kendisini tehdit eden genci bir şartla affetti. Hastanenin acil servisindeki doktorları 8 saat boyunca gözlemleyen Batuhan Altun, gördüğü fedakârlık karşısında pişman oldu.

DOKTORA  ŞİDDETE ACİL  SERVİS DERSİ!

İstanbul’da 4 Aralık 2018 gecesi göğsünde hafif sıyrıklar olan yaralı Batuhan Altun (19), tedavi için Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne gitti.

Sedyeye yatırılan Altun’un cam kırıkları nedeniyle kanlı olan elbiselerini çıkartması istendi. İddiaya göre doktor Ahmet Şimşek, 5 saniye gibi kısa bir sürede Altun’u muayene etti. Sonrasında bir görevli kendisine reçete uzatıp taburcu olduğunu söyledi.

Bu duruma sinirlenen gencin tehdit ettiği doktor, polise şikayette bulundu. Suçlamayı reddeden Altun, emniyette “Tehdit etmedim, bir anlık öfkeydi” dedi. Doktor Ahmet Şimşek ifadesinde “Hasta yarasına pansuman yapılmasında ısrar etti. Gerek olmadığı söylenince, ‘senin ismin ne’ dedi.

Kaşeden ismime bakınca ‘Sen bittin, yarın görürsün’ diye tehdit etti” diye konuştu. Doktorun şikâyeti üzerine Batuhan Altun hakkında basit tehdit suçundan başlatılan soruşturma dosyası İstanbul Adalet Sarayı Uzlaştırma Bürosu’na gönderildi.

YAPTIĞINDAN UTANDI

Şimşek, sık sık kamuoyunun gündemine gelen ve saldırıya uğrayan doktorların çalışma koşullarını hastaların gözlemlemesi şartıyla şikâyetinden vazgeçeceğini belirtti. Teklifi kabul eden zanlı, hakkında dava açılmasından kurtuldu. Batuhan Altun, belirlenen bir gün 8 saat boyunca Ahmet Şimşek’in çalıştığı hastanede doktorları ve hastane koşullarını gözlemledi. Sağlık çalışanlarının nasıl fedakarca görev yaptığını yerinde görüp pişman oldu.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdoktor  acil servis