UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EKREM İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Ekrem İmamoğlu ilk açıklamayı yaptı ve İBB başkanlığı görevini Mevlüt Uysal’dan devraldı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

Ekrem İmamoğlu’nun sözleri şu şekildeydi: “Bugün gönül daha ferah bir planlamayla süreci yönetmeyi isterdik onu belirteyim. Ancak İstanbul'daki bu süreç biraz farklı, hızlı, değişik biçimde işledi bugün. Şu an itibarıyla sizinle önce önümüzdeki programı paylaşmak istiyorum ki, telaş yaşamayalım.

 Burada birkaç cümle paylaşacağım, daha sonra yukarıda sayın Mevlüt Uysal'dan görevi devralacağım. Buradaki süreci oraya taşımazsanız hepinizden rica ediyorum. O taşıma süreci sizi de bizi de mutsuz eder. Oldukça kalabalık, her anında bize yardımcı olan birçok parti üst düzey yöneticilerimiz, vekillerimiz var. Yüzlerce insanımız bize katkı sundular.

 Yukarıda küçük bir makam odası, biz devir teslim yapıp, el sıkıştıktan sonra dışarıda otobüsün üzerinden hitap edeceğim. Cumartesi ya da Pazar günü bütün İstanbul halkını davet ederek süreci anlatacağımız bir buluşma gerçekleşecek. Yarın bu ilanı yapacağız. "Kadın, çocuk, yaşlı herkesi Saraçhane'ye bekliyoruz" diyeceğiz

Bugün mazbatamızı aldık. Çok onur duydum, mutluyum. Bu mazbatayı 16 milyon insanımız adına devraldım. Hiç kimsenin birbirinden farkı olmaksızın, hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü olmaksızın tüm hemşehrilerim adına devralmanın, onurunu ve gururunu yaşıyorum. Asla vazgeçmediğimiz değerlerimiz var. Haktan, hukuktan ve adaletten asla vazgeçmedik.

Toplumun demokrasiye olan inancından ve buna dönük mücadelesinden asla vazgeçmedik. Çok net ifade ediyorum bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle oluşturduğu, saygısıyla oluşturduğu birlikt ve beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik.

İmamoğlu, aşırı izdiham nedeniyle adliye çıkışında yapması beklenen basın açıklamasını iptal etti. İmamoğlu, İBB'deki saat devir-teslim işleminin ardından bir basın açıklaması yapacak.”

İMAMOĞLU GÖREVİ DEVRALDI!

Ekrem İmamoğlu İBB başkanlığı görevini Mevlüt Uysal’dan devraldı.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13