UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSTİSMARCISINA GELİN GİTTİ!

13 yaşındayken cinsel istismara uğrayan genç kız, 18 yaşına geldiğinde şikâyetinden vazgeçmesi için istismarcısının oğluyla zorla evlendirildi.

İSTİSMARCISINA GELİN GİTTİ!

G.D, şikâyetinden vazgeçmesi için istismarcısının oğluyla zorla evlendirildi. Ailesinin şikâyetini geri alması için yaptığı baskıya direnmeye devam eden genç kadın, mahkeme kararıyla önce yaşadığı şehri ve işyerini değiştirdi, ardından da annesi, eşi, ağabeyi ve iki ablası hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.

Dava dosyasına göre, G.D, Karadeniz’in bir ilçesinde yaşıyordu. 2011’de 13 yaşındayken cinsel istismara maruz kaldı. Cinsel istismar olayıyla ilgili olarak 4 sanık hakkında “Çocuğun cinsel istismarı, kişi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan ağır ceza mahkemesinde dava açıldı.

Olayın asli faili olduğu iddia edilen 2 sanık tutuklu, diğer iki sanık da tutuksuz yargılandı. Yaklaşık 5 yıl süren davada, yerel mahkeme sanıklara 13’er yıl hapis cezası verdi.

18’İNDE NİKÂH

G.D, 18 yaşına girdiğinde bir bakanlığın taşra teşkilatında memur olarak işe girdi. Yerel mahkeme kararının temyiz edilmesi üzerine ceza dosyası, 2016 yılında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na geldi. Bu süreçte tutuklu sanıklardan biri hayatını cezaevinde kaybederken, diğer sanık H.K. tahliye oldu. Yargıtay savcılığı, yerel mahkemenin sanıklara verdiği cezanın onanması için tebliğname hazırlayarak dosyayı Yargıtay 14. Ceza Dairesi’ne gönderdi.

Yargıtay’ın kararı beklenirken G.D, kendisine cinsel istismarda bulunan sanığın oğluyla evlendirildi. Genç kadın, hem kendi hem de eşinin ailesinden “şikâyetinden vazgeçmesi için” gördüğü baskıya rağmen şikayetinden vazgeçmedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERistismar  gelin  çocuk gelin