UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FENOMEN ÇİFTTEN HAYATİ UYARI!

Dünyayı gezen Instagram fenomeni Alman Marie Fe ve Avustralyalı Jake Snow çifti, Endonezya'nın ünlü plajı Pink Beach'te (Pembe Sahil) geçtiğimiz ve bu yıl fotoğraf çekerek karşılaştırma yaptı. Fotoğrafta bir yılda sahilin çöplüğe döndüğünü gösteren çift, aralık ayında Türkiye'ye gelmişlerdi.

FENOMEN ÇİFTTEN HAYATİ UYARI!

Instagram fenomenleri 29 yaşındaki Alman Marie Fe ile 27 yaşındaki Avustralyalı Jake Snow çifti geçtiğimiz yıl Endonezya'ya bağlı Komodo Ulusal Parkı'ndaki Pink Beach'i (Pembe Sahil) ziyaret etti. Sadece bir yıl sonra aynı yere giden çift, sahilin plastikle dolduğunu görünce şoke oldu.

Sosyal medyada iki kareyi karşılaştıran Marie Fe ile Jake Snow "Bu iki fotoğraf bir yıl arayla aynı noktada çekildi" dedi.

"Favori plajımıza döndüğümüzde böyle üzücü bir sahne bulacağımızı asla hayal etmemiştik" diyen çift plastik kullanımının devam etmesi durumunda bu manzaranın diğer plajlarda da görülebileceğini belirtti.

Çift "Eğer şimdi harekete geçmezsek plajlarımız, okyanuslarımız ve dünyamız plastikle kaplanacak" cümleleriyle plastik kullanımı konusunda uyarıda bulundu.

Adanın sosyal medya sayesinde tanındığı ve gezginlerin bıraktığı çöplerin, komşu adalardaki sahillere vurduğu belirtiliyor.

Endonezya'daki Pink Beach, Komodo Adası'ndaki en popüler yerlerden biri. Doğa harikası plajdan gezegende sadece 7 tane var. Plaj, eşsiz rengini “foraminifera” adı verilen mikroskobik organizmalardan alıyor. Sahildeki mercan resifleri kırmızı bir pigment ürettiği için yerli halk buraya “Kırmızı Plaj” diyor. Mercanın küçük parçaları beyaz kumla birleştiğinde ise pembe rengi oluşuyor.

Çift, dünyanın dört bir yanını geziyor. Seyahatleri sırasında çektikleri fotoğrafları paylaştıkları Instagram hesaplarında 479 bin takipçileri var. paylaşıyorlar.

Oldukça romantik ve doğa harikası fotoğraflarla dolu hesapları binlerce beğeni alıyor.

Bir süre önce Türkiye'ye de gelen çift İstanbul ve Kapadokya'yı ziyaret etti.

Avustralyalı fotoğrafçı Jake'ın, Alman kız arkadaşına Kapadokya manzarası eşliğinde evlilik teklifinde bulunması ve bu anı Instagram'da ölümsüzleştirmesi beğeni rekorunu da beraberinde getirdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfenomen  uyarı  pembe sahil