UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ZİHİNSEL ENGELLİ KIZA CİNSEL İSTİSMAR SANIKLARI BERAAT ETTİ

Mersin'in Silifke ilçesinde zihinsel engelli S.Ş.’ye cinsel istismarda bulunarak hamile kalmasına neden oldukları iddiası ile yargılanan 5 sanık, beraat etti. Karara tepki gösteren S.Ş.’nin ablası, "Kardeşimin yüzde 59 engelli raporu var. Kararı kabul etmiyoruz" dedi.

ZİHİNSEL ENGELLİ KIZA CİNSEL İSTİSMAR SANIKLARI BERAAT ETTİ

Mersin’in Silifke ilçesinde meydana gelen olayda, İddiaya göre 5 şüpheli, şu an 23 yaşında olan yüzde 59 zihinsel engelli S.Ş.’ye 2 yıl önce cinsel istismarda bulundu.

S.Ş.’nin hamile kalmasının ardından şüpheliler hakkında Silifke Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın karar duruşmasında tutuksuz sanıklar yer almazken, mahkeme heyeti S.Ş.’nin her şeyin bilincinde olduğu gerekçesi ile sanıkların beraatine karar verdi.

’KARARI KABUL ETMİYORUZ’

Duruşma sonrasında yaptığı açıklama ile mahkemenin kararına tepki gösteren S.Ş.’nin ablası A.Ş., "Kardeşimin yüzde 59 engelli raporu var. Rapora rağmen zanlılar serbest bırakıldı. Kararı kabul etmiyoruz. Mersin’den birçok avukat ve kadın desteğe geldi ama ilçemizden kimse destek vermedi. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi.

'EYLEMİN AHLAKİ KÖTÜLÜĞÜNÜ İDRAK EDEMEZ'

Mersin Baro Başkanı Yeşilboğaz ise, S.Ş.’nin akıl zayıflığı raporları bulunduğunu belirterek, "En son 27 Mayıs 2019 tarihinde alınan raporda, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı’nda görevli adli tıp uzmanı ve psikiyatri uzmanının imzasını taşıyan, ’Uzman Mütalaa Raporu’ da bulunmaktadır. Rapor, mağdur S.Ş.’nin ’akıl zayıflığının olduğu, kendisine karşı işlenen eylemin ahlaki kötülüğünü idrak edemeyeceği, ruhsal bakımdan kendisini savunmasına mani olacak mahiyette ve derecede akıl zayıflığı olduğu’ şeklindedir. Mahkemenin beraat kararı, hukuken ve vicdanen kabul edilebilir bir karar değildir" diye konuştu.

’İSTİNAF BAŞVURUSU YAPACAĞIZ’

Davaya müdahil olan baroya bağlı Kadın Hakları Merkezi Başkanı Şirin Güner de, "Adalet bir kez daha yara almıştır. Özel okullarda eğitim alan, vasisi bulunan, akıl zayıflığı raporlarla belgelenmiş olan mağdur S.Ş., bir kez daha mağdur edilmiştir. Beraat kararına ilişkin istinaf başvurusu yapacağız. Umuyoruz ki sanıklar hak ettikleri cezayı alacaklardır" ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERzihinselengelli  beraat