UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SALDIRIYA YÖNELİK YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI!

Mesut Özil ve Arsenal’den takım arkadaşı Sead Kolasinac’a bıçaklı saldırı Türk ve Avrupa spor kamuoyunda büyük yankı yarattı. Olayın gerçekleştiği önceki gece ve dün gün boyu saldırının nedeni ve oluş şekli ile ilgili farklı haberler yayılırken, gerçek sebebin gasp olduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar!

SALDIRIYA YÖNELİK YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI!

Kimlikleri henüz belirlenemeyen, bıçaklı saldırganların Kolasinac’ın saatini çalmak istedikleri, Mesut Özil’in rastlantı eseri olaya dahil olduğu öğrenildi. Şoke eden olay, öncesi, yapılışı ve sonrasıyla şöyle:

İngiltere’nin başkenti Londra’nın son yıllarda ciddi bir gasp sorunu yaşadığı biliniyor. En fazla öne çıkan vakalardan biri de saat hırsızlığı... Polis istatistiklerine göre 2018’den bu yana tam 1400 saat kapkaç olayı yaşanıyor. Londra’ya giden turistlere rehberlerin en ciddi uyarıları, saat ve çantalarını hırsızlara karşı korumaları oluyor. İşte genellikle motosiklet kullanıp ve kask takan bu saldırganların son hedefi, Arsenal’in Bosnalı oyuncusu Sead Kolasinac oluyor.

Lüks ürün satan mağazaları takibe alan saldırganlar, Kolasinac’ın pahalı bir saat aldığını öğrenip, uygun bir yerde gasp edebilmek için kendisini takibe alırken, aradıkları fırsat önceki gün ortaya çıkıyor.

Mesut Özil, bir paket almak için eşi Amine Gülşe ile birlikte takım arkadaşının evine gidiyor. Kolosinac’ın dışarı çıkmasıyla da kapkapççılar harekete geçiyor. Biri uzun bıçağını çekip Kolasinac’a doğrulturken, Amine Gülşe panik halinde bağırmaya başlıyor.

Almanya doğumlu ve Mesut’un çocukluk arkadaşı Boşnak oyuncu, saldırganlara yumruklarıyla karşı koymaya çalışıyor. Onlar şaşırıp kaçmaya, arabanın etrafında dolanmaya başlıyor. Eşini korumak için arabada kalan Mesut, arkadaşına “Hemen bin” diye sesleniyor. Saldırganları püskürten Kolasinac arabaya atlıyor, Mesut gaza basıyor. Ancak saldırganlar pes etmiyor ve motosikletleriyle Mesut, eşi ve Kolasinac’ı taşıyan arabayı takip etmeye başlıyor.

Takip edildiklerini gören Mesut’un aklına sık sık gittiği Türk restoranı Likya geliyor. Olay yerine yaklaşık 1.5 kilometre mesafedeki restorana gitmeye karar veren Mesut, telefonla mekanın sahibi Yağmur Çiçek’i arıyor.

 

Kısaca olayı anlatıp, “Şu anda peşimizdeler. Bize yardım edin. Polisi arayın” diye bağırıyor. Yağmur Çiçek’in rengi atıyor, yanındaki ağabeyine olayı anlatıyor.

Biri polisi ararken, diğeri restoran çalışanları ve çevredeki diğer tanıdıklarını topluyor. Mesut’un arabası yaklaşık 9 dakika süren korku dolu takipten sonra restoranın önüne gelirken, ağırlığını Türklerin oluşturduğu restoran çalışanları ve çevredekiler, sokağa çıkıyor. Saldırganlar kalabalığı görünce amaçlarına ulaşamayacaklarını anlayıp uzaklaşıyor. Mesut, eşi ve Kolasinac araçtan inip restorana giriyor. Bir süre sonra polis gelip ifadelerini alıyor. Soruşturma sürerken, şu ana kadar saldırganların kimliklerinin belirlenemediği belirtiliyor.

Mesut Özil ve beraberindekilerin sığındığı Londra’daki Likya Restoran’ın sahibi Yağmur Çiçek, Hürriyet’in olaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Büyük heyecan ve korkunun yaşandığını söyleyen Çiçek şöyle konuştu: “Bir saat gaspı üzerine çıkan bir olay... Mesut telefonla aradığı sırada ağabeyim yanımdaydı. Hemen arkadaşlarla toplanıp organize olduk ve arkadaşlarımızı korumak için dışarı çıktık. Burada çevremiz geniştir. Saldırganlar bunu görünce uzaklaştılar. Amine çok korkmuştu. Titriyordu. Panik halindeydi. Neyse ki kimseye bir şey olmadı. Ama daha kötü olabilirdi.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMesut Özil  Amine Gülşe