UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

O ÜLKE İLE VİZELER BUGÜNDEN İTİBAREN KALKTI!

Azerbaycan'ın Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulaması bugünden itibaren kalkıyor. Temmuz ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan'ın Türk vatandaşlarına yönelik vize uygulamasını 1 Eylül'den itibaren kaldıracağını açıklamıştı.

O ÜLKE İLE VİZELER BUGÜNDEN İTİBAREN KALKTI!

Azerbaycan ile Türkiye arasında varılan vize serbestisi anlaşması çerçevesinde Azerbaycan'ı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti bugün başlıyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 25 Temmuz’da  Azerbaycan Türk vatandaşlarına 1 Eylül 2019'dan itibaren vizeyi kaldırıyor. 'Bir millet iki devlete' yakışan oldu!" ifadesini kullanmıştı. Azerbaycan'ı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarına 30 güne kadar vize muafiyeti uygulaması bugün (1 Eylül) başlıyor.

Bakan Çavuşoğlu, "Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık, ülkelerimiz arasında vize alanında iş birliğinin ele alınmasını ve halklarımızın serbest dolaşımının sağlanmasını zorunlu kılmıştır. Bu açıdan, Azerbaycan'ı 30 güne kadar ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti'nin geçerli ulusal pasaportuna sahip vatandaşları için 1 Eylül'den itibaren vize talebi karşılıklı şekilde iptal ediliyor." açıklamasını yapmıştı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAZERBAYCAN  VİZE