UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK GÖREVİMİZ!”

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile bir araya gelen Genel Sekreter Stoltenberg, "Türkiye, çok zor bir bölgenin sınırında bulunuyor. NATO ittifakındaki hiçbir ülke, Türkiye kadar Ortadoğu'dan kaynaklanan şiddete maruz kalmadı" dedi.

“TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK GÖREVİMİZ!”

Türkiye'yi ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'da baş başa görüştü.

Buluşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Çavuşoğlu, "Söz konusu harekat NATO'nun güney sınırlarını tehdit eden terör unsurlarını hedef alıyor. Harekatımızla ilgili bilgi verdim. Terörizme karşı mücadele edilmesini ilettik. Müttefiklerimizin dayanışmasını görmek isteriz" dedi.

Genel Sekreter Stoltenberg ise, şunları söyledi:

"Türkiye bizim ittifakımızın çok güçlü bir üyesi. Türkiye, çok zor bir bölgenin sınırında bulunuyor. NATO ittifakındaki hiçbir ülke, Türkiye kadar Ortadoğu'dan kaynaklanan şiddete maruz kalmadı. Şu anda devam eden harekatla ilgili endişelirimi paylaştım, gerilimin artırılmamasını hatırlattım. Bizim ortak bir düşmanımız var burada: DEAŞ. Teröristlerin kaçmamasına müsaade edilmemeli. S-400'ler uyumsuzluk ortaya çıkarabilir. Türkiye'nin güvenliğini sağlamak görevimiz"

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERçavuşoğlu  nato