UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YENİ AÇIKLAMALAR!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'de yabancı medya temsilcilerini kabulünde konuşma yapıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN YENİ AÇIKLAMALAR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Beşar Esed ile ailecek görüşecek kadar yakınlığa sahiptik.

Suriye nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan 12 milyon kişi evinden olurken 6 milyon kişi de ülke dışına çıkmıştır. 4 milyona yakını Türkiye'ye geldi.

3 binin üzerindeki DEAŞ'lıyı El Bab'da etkisiz hale getirdik. Suriye'deki DEAŞ unsurlarıyla en etkili ve en sonuç alıcı mücadeleyi Türkiye yürüttü. Amerika, Türkiye yerine PKK/YPG terör örgütü ile bu işi yürütmeyi tercih etti. ABD'ye tüm ikazlarımıza rağmen bu konuda beklediğimiz adımlar atılmadı. Bize de kendi göbeğimizi kesmekten başka çare kalmadı.

Barış Pınarı'nın 2 temel amacı var.  İlk amacı PKK/YPG terör örgütünü sınırlarımızdan uzaklaştırmaktır. İkincisi sığınmacıların geri dönüşünü sağlamaktır. Daha önce terörde temizlediğimiz toplam 4 bin kilometrekarelik alana 365 bin mültecinin dönüşünü sağlamıştık.

Barış Pınarı Harekatı bir günlük oluşum değildir. Hazırlığı 3-4 yılı bulmaktadır. Gelişmeler anlık olmamıştır. Bir, iki günlük bir harekat değildir. Harekattan bir gece önce Trump'la telefonda harekata başlayacağımızı söyledim.

Kısa sürede 30 km. derinliğe ulaşınca ABD başta olmak üzere bir anda tavırlar değişti. Türk ordusu kısa sürede başarı sağlayınca ABD ve Avrupa ülkelerinin tavrı bir anda değişti.

Bu ikiyüzlülüğü tarihe kara bir not olarak düştüğünün bilinmesini istiyorum.

Etkisiz hale getirdiğimiz terörist sayısı 750'yi buldu. Teröristlerin 1801 havan saldırısında 20 sivilimizi şehit verdik. Türkiye Cumhuriyeti bir NATO devletidir. BNu terör örgütleri ne zaman NATO'ya üye oldular, ben bunu bilmiyorum.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERrte  recep tayyip erdoğan  son dakika